Η επιστροφή στο σύμπαν των Αγώνων Πείνας δεν είναι ποτέ μια απλή υπόθεση, και το νέο τρέιλερ για την «Ανατολή του Θερισμού» φροντίζει να το υπενθυμίσει με τον πιο επιβλητικό τρόπο. Με μια ατμόσφαιρα που ισορροπεί ανάμεσα στην ωμότητα και την υπόγεια ένταση, οι πρώτες εικόνες μάς μεταφέρουν σε ένα Πάνεμ που μοιάζει ακόμη πιο αμείλικτο, χτίζοντας σταδιακά μια αίσθηση αναπόφευκτης σύγκρουσης.
Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Σούζαν Κόλινς και μας γυρίζει 24 χρόνια πριν από τα γεγονότα που γνωρίσαμε μέσα από την Κάτνις Εβερντιν. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο Χέιμιτς Αμπερναθι, πολύ πριν γίνει ο κυνικός μέντορας που γνωρίσαμε, την ημέρα της κλήρωσης για τους 50ούς Αγώνες Πείνας. Η συγκεκριμένη διοργάνωση, ως δεύτερο Quarter Quell, ανατρέπει τους ήδη σκληρούς κανόνες, διπλασιάζοντας τον αριθμό των παιδιών που οδηγούνται στην αρένα. Το αποτέλεσμα είναι μια συνθήκη ακόμη πιο ασφυκτική, όπου η επιβίωση μετατρέπεται σε σχεδόν αδύνατη εξίσωση.
Διαβάστε ακόμα: Τζένιφερ Λόρενς και Τζος Χάτσερσον επιστρέφουν για το «The Hunger Games: Sunrise on the Reaping»
Στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε τον Τζόζεφ Ζάντα, ο οποίος καλείται να δώσει σάρκα και οστά σε μια νεότερη εκδοχή του Χέιμιτς, πλαισιωμένος από ένα εντυπωσιακό καστ που περιλαμβάνει τον Τζέσι Πλέμονς, τον Ρέιφ Φάινς, τη Γκλεν Κλόουζ, τον Κίραν Κάλκιν και την Ελ Φάνινγκ. Μαζί τους εμφανίζονται η ΜακΚένα Γκρέις, η Μάγια Χοκ, η Γουίτνεϊ Πικ και ο Κέλβιν Χάρισον Τζούνιορ, συνθέτοντας ένα σύνολο που υπόσχεται έντονες ερμηνείες και δραματική ένταση. Η σκηνοθεσία του Φράνσις Λόρενς δείχνει να διατηρεί τη γνώριμη αισθητική του κόσμου, ενώ παράλληλα επιχειρεί να τον εμπλουτίσει με νέα επίπεδα σκληρότητας και συναισθηματικού βάρους.
Το «Sunrise on the Reaping» μοιάζει να επενδύει λιγότερο στο θέαμα και περισσότερο στην ψυχολογία των χαρακτήρων, χωρίς ωστόσο να εγκαταλείπει τη θεαματική διάσταση που καθιέρωσε τη σειρά. Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 20 Νοεμβρίου, με το τρέιλερ να αφήνει ήδη την αίσθηση ότι το ταξίδι στο Πάνεμ κάθε άλλο παρά έχει ολοκληρωθεί.
