Buzz

Πώς ένας «συντονιστής σεξουαλικής οικειότητας» βοηθά στα γυρίσματα μια ερωτικής σκηνής

στα 10

Αν κάποτε το σεξ επί της οθόνης και το πόσο «αληθοφανές ή αληθινό» ήταν αποτελούσε κομμάτι μιας άστοχης μυθοποίησης, τώρα επιτέλους είναι απλά μια ακόμη μέρα στα γυρίσματα.

Πώς ένας «συντονιστής σεξουαλικής οικειότητας» βοηθά στα γυρίσματα  μια ερωτικής σκηνής
Μια ερωτική σκηνή στα γυρίσματα της σειράς του BBC «Normal People»

Ενα από τα απόλυτα θετικά αποτελέσματα του κινήματος του #MeToo που άλλαξε τα δεδομένα στην βιομηχανία του θεάματος , ήταν αναμφίβολα ο τρόπος που οι σκηνοθέτες, οι ηθοποιοί και το συνεργείο μιας ταινίας ή μιας σειράς αντιμετωπίζουν τα γυρίσματα μιας ερωτικής σκηνής.

Αν κάποτε το καλύτερο που ένα φιλμ μπορούσε να κάνει ήταν να περιορίσει τον αριθμό των ανθρώπων που βρισκονταν στο σετ στα γυρίσματα μιας τέτοιας σκηνής, ή να φορέσει στους ηθοποιούς μικροσκοπικά κομμάτια υφάσματος που έκρυβαν τα γεννητικά τους όργανα, τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά πλέον.

Δείτε ακόμη: Ο Φράνσις Λι καταγγέλλει ότι ο Αμερικανός διανομέας του έκοψε τις gay ερωτικές σκηνές του «God's Own Country» για την online έξοδο της ταινίας

Η παρουσία ενός «συντονιστή σεξουαλικής οικειότητας» στα γυρίσματα κάθε ταινίας και σειράς είναι πλέον απαραίτητη προϋπόθεση κι αν αναρωτιέστε πως οι τεχνικές τους βοηθάνε τους ηθοποιούς να αντιμετωπίσουν ένα αναμφίβολα δύσκολο κομμάτι της δουλειάς τους, το βίντεο της βρετανικής εφημερίδας The Guardian έχει την απάντηση.

normal people 607

Εκεί μπορείτε να δείτε την Ιτα Ο΄Μπράιεν να δουλεύει στα γυρίσματα μιας μικρού μήκους ταινίας. Η Ο΄Μπράιεν πρόσφατα δούλεψε στα γυρίσματα της σειράς του BBC «Normal People», της οποίας πρόσφατα οι ερωτικές σκηνές βρέθηκαν στο PornHub (απ΄ όπου κατέβηκαν φυσικά μετά από απαίτηση των παραγωγών), οπότε αν αναρωτιέστε για το κατά πόσο η παρουσία ενός «intimacy coordinator» αφαιρεί τον ερωτισμό από τις ερωτικές σκηνές, υποθέτω έχετε την απάντησή σας.


Δείτε ακόμη: Αυτό το «Λεωφορείο ο Πόθος» ποθούμε να το δούμε - έστω κι ως μαγνητοσκοπημένο θέατρο