Buzz

Αυτό το «Λεωφορείο ο Πόθος» ποθούμε να το δούμε - έστω κι ως μαγνητοσκοπημένο θέατρο

στα 10

Μ' ένα φλογερό καστ, το Young Vic ανεβάζει Τενεσί Γουίλιαμς για όλους μας, στο YouTube.

Αυτό το «Λεωφορείο ο Πόθος» ποθούμε να το δούμε - έστω κι ως μαγνητοσκοπημένο θέατρο

«Δεν θέλω ρεαλισμό, θέλω μαγεία!» Κι επειδή κι εμείς θέλουμε το ίδιο με την Μπλανς Ντιμπουά, ενθουσιαστήκαμε μ' αυτό το νέο.

Το Young Vic, η αδελφή σκηνή του Old Vic, ως αρχικό της στόχο, όταν ιδρύθηκε το '70, είχε να ανεβάζει κλασικά θεατρικά έργα για κοινό ηλικίας 9 - 15 χρόνων, αλλά με τον καιρό μεταβλήθηκε στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου που φιλοξενεί πιο νεωτεριστικά σκηνοθετημένες παραστάσεις. Από εκεί, από τις 21 ως και τις 28 Μαΐου, θ' ανέβει στο κανάλι του θεάτρου στο YouTube, το «Λεωφορείο ο Πόθος», σε σκηνοθεσία του Μπένεντικτ Αντριους.

Διαβάστε ακόμη: Οδηγίες χρήσης για το online 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

streetcar 607

Το καστ μας κάνει ήδη να ιδρώνουμε από τη ζέστη, η Τζίλιαν Αντερσον είναι η Μπλανς Ντιμπουά (λίγο πριν τη δούμε ως Μάργκαρετ Θάτσερ στο «The Crown»), ο Μπεν Φόστερ ο Στάνλεϊ και η Βανέσα Κέρμπι η Στέλλα. «Καθώς ο εύθραυστος κόσμος της Μπλανς καταρρέει, στρέφεται στην αδελφή της, Στέλλα, για παρηγοριά, αλλά η καταβύθησή της τη φέρνει αντιμέτωπη με τον βάρβαρο, ανηλεή Στάνλεί Κοβάλσκι,» διαβάζουμε στην τόσο γνώριμη σύνοψη του έργου - κι οι φωτογραφίες και το τρέιλερ της παράστασης αποτυπώνουν τον ψυχικό καύσωνα των ηρώων.

Η παράσταση θα προβάλλεται στο YouTube δωρεάν, αλλά το Young Vic προσκαλεί τους θεατές να συνεισφέρουν όπως κρίνουν. Από την Πέμπτη, 21 Μαΐου, στις 19.00 ώρα Αγγλίας - 21.00 δική μας - η Τζίλιαν Αντερσον, ο Μπεν Φόστερ κι η Βανέσα Κέρμπι φέρνουν το «Λεωφορείο ο Πόθος» σπίτι μας.

streetcar 607

streetcar 607

streetcar 607