Buzz

Home Cinema: Δείτε ολόκληρο το «The Fourth Dimension»

στα 10

H σπονδυλωτή ταινία των Χάρμονι Κορίν, Αλεξέι Φεντορτσένκο και Γιαν Κβιετσίνσκι που εξερευνά την ύπαρξη μιας... τέταρτης διάστασης, είναι διαθέσιμη προς θέαση. Online. Δωρεάν. Νόμιμα.

Home Cinema: Δείτε ολόκληρο το «The Fourth Dimension»

Το φιλμ είναι μια παραγωγή της Vice films, έκανε την πρεμιέρα του πριν λίγους μήνες στο φεστιβάλ της Tribeca και τώρα είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο δωρεάν.

Αγαπητέ σκηνοθέτη. Αυτές είναι οι οδηγίες σου: Πρέπει να ξεχάσεις ότι ξέρεις. Πρέπει να μπλέξεις τα όρια μεταξύ του τι είναι αληθινό και τι είναι ψεύτικο. Δεν πρέπει ποτέ να ξέρουμε την αλήθεια. Πρέπει να μας δείξεις μια ματιά στην τέταρτη διάσταση. Υπολογίζουμε σε σένα!

Αυτά ήταν κάποιες από τις οδηγίες που πήραν οι τρεις σκηνοθέτες από τον Εντι Μορέτι της Vice films που είχε την ιδέα για την ταινία. Ο ίδιος δοκιμάζει να εξηγήσει τι εννοεί.

«Ο στόχος του project είναι να δημιουργήσουμε κινηματογραφικές εμπειρίες μέσα από τη ματιά σκηνοθετών που έχουν απόλυτα ξεχωριστή προσέγγιση στην αφήγηση και τους χαρακτήρες. Το brief που δώσαμε στους τρεις σκηνοθέτες ήταν να πλάσουν συναρπαστικούς χαρακτήρες που να κατοικούν σε απόλυτα φυσιολογικές καταστάσεις.

Στην καρδιά του φιλμ, βρίσκεται η ιδέα μιας τέταρτης διάστασης. Κάθε σκηνοθέτης δοκιμάζει να εξερευνήσει με το δικό του τρόπο την πιθανοτητα της υπαρξής της. Τι έιναι; Που βρίσκεται; Με τι μοιάζει; Τι ήχους βγάζει;

Αυτό που οι τρεις σκηνοθέτες μας έδωσαν πίσω ήταν τρία φιλμ που είναι μαζί εξαιρετικά αστεία, οδυνηρά και σίγουρα φρέσκα, χωρίς προηγούμενο».

Ο Χάρμονι Κορίν υπογράφει το «Lotus Community Canter», που έχει τον Βαλ Κίλμερ στον ρόλο ενός life coach στο Νάσβιλ του Τενεσί, ο Αλεξέι Φεντορτσένκο του «Σιωπηλές Ψυχές» γύρισε τη δική του ταινία στο Γεκατέρινμπουργκ ενώ ο Πολώνός Γιαν Κβιετσίνσκι είναι σίγουρα ο λιγότερο γνωστός από τους τρεις αφού δεν έχει ακόμη κάνει ταινία μεγάλου μήκους.

Χαμηλώστε τα φώτα πατήστε το play και δείτε ολόκληρο το φιλμ!