Buzz

Holly Motors! Η καθυστερημένη επιστροφή του Λεός Καράξ

στα 10

Δημιουργός με φήμη που ξεπερνά το έργο του και ταλέντο που αφήνει στη σκόνη του το μέσο όρο, το τρομερό παιδί του Γαλλικού σινεμά ετοιμάζεται για γυρίσματα στο Αυγουστιάτικο Παρίσι.

Holly Motors! Η καθυστερημένη επιστροφή του Λεός Καράξ
C, όπως Carax, όπως cool και λίγο crazy. Οπως πρέπει!

Αν εξαιρέσεις το εύηχο «Merde» την συμμετοχή του στο κινηματογραφικό τριπτυχο «Tokyo!», o Λεός Καράξ παραμένει ουσιαστικά απών, από όταν το «Pola X» δίχασε τις Κάννες το 1999. Από τότε μέχρι σήμερα το όνομά του είχε συζητηθεί για μια σειρά από ταινίες, ανάμεσα στις οποίες και μια εκδοχή της «Πεντάμορφης και του Τέρατος» με την Κέιτ Μος στον πρωταγωνιστικό ρόλο (της πεντάμορφης, όχι του τέρατος), αλλά κανένα δεν πραγματοποιήθηκε.

Αυτά μέχρι την πρώτη του ερχομένου Αυγούστου, όταν (εκτός απρόοπτου), ο Λεός θα φωνάξει «ça tourne», στο πλατό του «Holly Motors» της πέμπτης μεγάλου μήκους ταινίας του.

Το φιλμ αφηγείται εικοσιτέσσερις ώρες στη ζωή ενός ανθρώπου που ταξιδεύει σε διαφορετικές υπάρξεις, ανάμεσα στις οποίες αυτή ενός εγκληματία, ενός ζητιάνου, ενός πατέρα, ενός διευθυντή πολυεθνικής κι ενός τερατόμορφου πλάσματος. Σαν πληρωμένος δολοφόνος που περνά από τον ένα φόνο στον άλλο, ο ήρωας έχει μια διαφορετική προσωπικότητα σε κάθε μια από τις ζωές του. Σαν σε ταινία μέσα σε ταινία, παίζει διαφορετικούς ρόλους, σε κάθε του μορφή. Αλλά που είναι οι κάμερες; Το συνεργείο; Ο σκηνοθέτης; Και που είναι το σπίτι του; Ο τόπος της ανάπαυσης του;

ΟΚ, συμφωνούμε, η παραπάνω σύνοψη δεν βγάζει απαραίτητα νόημα, αλλά δεν ακούγεται τίποτα λιγότερο από συναρπαστική. Οπως και τα νέα ότι πρωταγωνιστής θα είναι, φυσικά, ο ηθοποιός φετίχ του Καράξ Ντενίς Λαβάν ή ότι η Εντίτ Σκομπ του «Μάτια Χωρίς Πρόσωπο» θα κρατά έναν μικρό ρόλο.

Το σενάριο είναι γραμμένο από τον ίδιο τον Καράξ, το μπάτζετ αγγίζει τα 5 εκατομμύρια Ευρώ και το ραντεβού μοιάζει να έχει δοθεί ήδη, για το φεστιβάλ των Καννών του 2012.