Buzz

«Ονομάζομαι Τζουν Οσμπορν. Είμαι ελεύθερη»: Δείτε το συναρπαστικό τρέιλερ του 2ου κύκλου του «The Handmaid's Tale»

στα 10

H εξέγερση ξεκινά, οι συνέπειες είναι ανελέητες. Ομως, η «του-Φρεντ» είναι έτοιμη να επιστρέψει στην ταυτότητά της. Ονομάζεται Τζουν Οσμπορν.

«Ονομάζομαι Τζουν Οσμπορν. Είμαι ελεύθερη»: Δείτε το συναρπαστικό τρέιλερ του 2ου κύκλου του «The Handmaid's Tale»

Ο πρώτος κύκλος του «The Handmaid's Tale» (8 ΕΜΜΥ και 2 Χρυσές Σφαίρες) έγινε τηλεοπτικό φαινόμενο: καμία άλλη σειρά δεν προκάλεσε τόσες πολιτικές συζητήσεις. Κι αυτό, γιατί το δυστοπικό μέλλον της ιστορίας μοιάζει να δραπέτευσε από τη σφαίρα της φαντασίας της Mάργκαρετ Ατγουντ και να προσγειώθηκε στην πραγματικότητα και το παρόν της Αμερικής. Με την εκλογή του Προέδρου Τραμπ και τις πρώτες του σαφείς δρακόντιες και οπισθοδρομικές νομοθεσίες (για τους μετανάστες, την υγεία, τις αμβλώσεις) το πρόσωπο ενός νέου φασισμού διαγράφηκε ξεκάθαρα, κάνοντας πολύ σαφές αυτό που υποννοούσε πάντα το μυθιστόρημα της Ατγουντ: μην εφησυχάζεστε – οι ελευθερίες και τα δικαιώματά σας δεν είναι δεδομένα.

Διαβάστε την κριτική του Flix για τον πρώτο κύκλο: To «Handmaid’s Tale» είναι κάτι παραπάνω από το δυστοπικό sci-fi που έχεις συνηθίσει

Handmaid's Tale 2 607 1

«Η Ελίζαμπεθ Μος είναι ακόμη καλύτερη στα επεισόδια του δεύτερου αυτού κύκλου». Αυτό ήταν από τα ελάχιστα πράγματα που είχε αποκαλύψει ο δημιουργός του «Handmaid's Tale» για τη 2η δεύτερη, πολυαναμενόμενη σεζόν του. Με την πρεμιέρα να πλησιάζει (25 Aπριλίου στην Αμερική, 26 Απριλίου στην Ελλάδα) παρακολουθούμε κάθε νέο teaser ή trailer με αγωνία, προσπαθώντας να συνθέσουμε το σκοτεινό παζλ και να καταλάβουμε τι μάς περιμένει.

Γιατί μπορεί ο πρώτος κύκλος να μας περιέγραψε το νεοφασιστικό σύμπαν των εγκλωβισμένων αυτών καμαριέρων, όμως τελείωνε με την υπόσχεση εξέγερσης. Θα ηγηθεί μίας τέτοιας επανάστασης ή «του Φρεντ» (Ελίζαμπεθ Μος) και τι συνέπειες θα έχει;

Δείτε κι αυτό: Πρώτες εικόνες από το δεύτερο κύκλο του «The Handmaid's Tale»

Handmaid's Tale 2 607 2

Στις εικόνες του νέου trailer βλέπουμε κι ακούμε την έγκυο ηρωίδα χωρίς την πορφυρή κάπα της να λέει, για πρώτη φορά, το όνομά της. Ταυτόχρονα, εικόνες από την εξορία (τις μολυσμένες αποικίες όπου οι εργάτριες δουλεύουν για την αστική προνομιούχα τάξη) τρομάζουν, όχι όμως τόσο όσο οι κρεμάλες στο ξέφωτο του δάσους με τις παρακόρες που τιμωρούνται δημόσια με θάνατο.

«Η ανθρωπότητα πρέπει να αποφασίσει τώρα τι μέλλον θέλει να έχει» φαίνεται να λέει η γυναίκα του κυβερνήτη Φρεντ, που επιχειρεί να διατηρήσει την εξουσία της, όσο ο σύζυγός της την κατηγορεί ευθέως για την απόδραση της παρακόρης («αν της είχες δείξει μία στάλα συμπόνιας δε θα είχε φύγει»).

Δείτε το trailer:

.

Διαβάστε και δείτε ακόμα:

handmaid's tale 607

handmaid's tale 607

handmaid's tale 607

handmaid's tale 607

handmaid's tale 607