Buzz

Η καμπάνια του «Handmaid's Tale» ενάντια στην νέα νομοθεσία που απαγορεύει τις αμβλώσεις

στα 10

Μοιάζει σενάριο δυστοπικού θρίλερ αλλά δεν είναι: έχει ήδη περάσει σε 5 Πολιτείες. Το νομοσχέδιο που θέτει παράνομες τις αμβλώσεις είναι άλλο ένα τρομαχτικό πισωγύρισμα στις επικίνδυνες μέρες της «ηθικής» Αμερικής.

Η καμπάνια του «Handmaid's Tale» ενάντια στην νέα νομοθεσία που απαγορεύει τις αμβλώσεις

Κάποιοι μπορεί να αναρωτιόντουσαν «γιατί τόσος πόνος με την εκλογή του Μπρετ Κάβανο στη θέση του ανώτατου δικαστή του Αρείου Πάγου». Να γιατί. Με την πλειοψηφία των δικαστών να γέρνει στην άκρα δεξιά, κάθε ελευθερία που θεωρούσαμε κατάκτηση, μπορεί να ανατραπεί. Αρκεί να το θέλει, και να συμφέρει, το κομμάτι των Ευαγγελιστών υποστηρικτών του Τραμπ.

Βάσει του νέου νομοσχεδίου «του καρδιακού παλμού», όποια γυναίκα επιθυμεί να κάνει έκτρωση θα πρέπει να υποβάλλεται σε υπερηχογράφημα. Στην περίπτωση που εντοπιστεί καρδιακός παλμός στο έμβρυο, δεν θα της επιτρέπεται. Πέντε πολιτείες έχουν ήδη συνταχθεί υπέρ και αρνηθεί σε γυναίκες που κατέφυγαν στα νοσοκομεία την άμβλωση: στη Τζώρτζια, το Κεντάκι, τη Λουιζιάν, το Μισσισσιππί και το Οχάιο.

Μοιάζει με σενάριο δυστοπικού θρίλερ; Κάπως έτσι ξημερώνει η νέα Αμερική (το Gilead) για τις γυναίκες του «Handmaid's Tale»;

Αυτό σκέφτηκε και το καστ της εξαιρετικής (αλλά πλέον τόσο αβάσταχτα εφιαλτικής) σειράς και αποφάσισε να κάνει κάτι για αυτό. Να δώσουν πρόσωπο στην καμπάνια και να ενώσουν τις φωνές τους ενάντια στο νέο νομοσχέδιο.

Δείτε το πρόμο, όπου συμμετέχουν από την Ελίζαμπεθ Μος μέχρι την «Θεία Λίντια», Αν Ντόουντ.

Διαβάστε περισσότερα: