Buzz

Η Χάριετ Βάνγκερ αγνοείται. Ενα καινούριο viral βίντεο από «το Κορίτσι με το Τατουάζ»

στα 10

Μαγνητοσκοπημένο σε μια φθαρμένη βιντεοκασέτα, ένα κομμάτι από μια αμερικάνικη ειδησεογραφική εκπομπή των 80'ς, εξηγεί το παρασκήνιο της εξαφάνισης της Χάριετ Βάνγκερ στη Σουηδία, της γυναίκας που χρόνια αργότερα θα αναζητήσουν ο Μίκαελ Μπλόμκβιστ και η Λίζμπεθ Σαλάντερ.

Η Χάριετ Βάνγκερ αγνοείται. Ενα καινούριο viral βίντεο από «το Κορίτσι με το Τατουάζ»

Φτιαγμένο με τόση προσοχή στις λεπτομέρειες ώστε να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία για την αυθεντικότητά του (ακόμη κι αν είναι απολύτως fake), το καινούριο viral βίντεο αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την ιδιοφυΐα της ομάδας του publicity της ταινίας του Ντέιβιντ Φίντσερ.

Και μπορεί ο ίδιος να δηλώνει ότι αν ήταν στο χέρι του θα έφτιαχνε μόνο ένα τρέιλερ και δύο tv spots και θα έδειχνε την ταινία του στους δημοσιογράφους μόλις μια μέρα πριν έξοδό της στις αίθουσες, αλλά ευτυχώς η δική του άποψη δεν επικράτησε στην μέχρι τώρα προώθηση της ταινίας.

Ετσι μπορείτε να απολαύσετε ένα ακόμη βίντεο (στην ίδια λογική με εκείνο που κατέγραφε ένα ατύχημα σε μια Σουηδική γέφυρα), που όχι μόνο σε βοηθά να μπεις στην προϊστορία της οικογένειας Βάνγκερ, τον μπερδεμένο ιστό των σχέσεων της οποίας θα προσπαθήσουν να ξεδιαλύνουν οι ήρωες του φιλμ, αλλά το κάνει και με τρόπο ευφάνταστα γοητευτικό.

Το βίντεο που θα δείτε, υποτίθεται πως είναι ένα κομμάτι της (υπαρκτής) τηλεοπτικής εκπομπής των 80'ς «Hard Copy», το οποίο εξερευνά την μυστηριώδη εξαφάνιση της Χάριετ Βάνγκερ και είναι τόσο καλοφτιαγμένο που περιέχει ακόμη και διαφημίσεις της εποχής και τόσο κακή ποιότητα εικόνας, που θα ξυπνήσει σχεδόν σβησμένες μνήμες από την (όχι και τόσο) μακρινή εποχή της βιντεοκασέτας...