Φεστιβάλ / Βραβεία

Η Σουζάνε Μπίερ είναι βέβαιη πως «Love is All you Need»

στα 10

Εχοντας κερδίσει το Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας με την προηγούμενη ταινία της, «Ισως Αύριο», ένα έντονο δράμα σαν αυτά που έχτισαν το όνομά της, η Σουζάνε Μπίερ, επιστρέφει με μια... ρομαντική κομεντί. Δείτε το τρέιλερ.

Η Σουζάνε Μπίερ είναι βέβαιη πως «Love is All you Need»

«Νομίζω ότι είμαι ιδιαίτερα ρομαντική. Εχω την εντύπωση ότι υπήρχε πάντα μια αντίθεση ανάμεσα στις προσδοκίες που είχαν οι θεατές των ταινιών μου από μένα σαν σκηνοθέτη και το ποια είμαι στ΄ αλήθεια. Νομίζω ότι κατά κάποιο τρόπο αυτό το φιλμ γεφυρώνει την απόσταση ανάμεσα σε μένα και το έργο μου». Σύμφωνα με την ίδια τη Σούζαν Μπίερ λοιπόν δεν μοιάζει τόσο παράξενο που η καινούρια της ταινία λαμβάνει χώρα στο ηλιόλουστο Σορέντο της Ιταλίας και αφορά όχι στις δραματικές εξελίξεις στις ζωές των ηρώων της, αλλά στις συναισθηματικές και ερωτικές τους περιπέτειες.

Στην πραγματικότητα η πρώτη της ταινία το «The One and Only» γυρισμένη το 1999 ήταν επίσης μια ρομαντική κομεντί, όμως όπως και στα πιο «σοβαρά» της δράματα, έτσι και στο «Love is All you Need», η κωμωδία έρχεται με μια δόση πίκρας και με χαρακτήρες που έχουν βάθος και ουσία, γραμμένοι όπως σχεδόν πάντα από τον σταθερό συνεργάτης της Αλμπερτ Τομας Γένσεν.

Η Τρίνε Ντρίχολμ και ο Πιρς Μπρόσναν είναι η μητέρα της νύφης και ο πατέρας του γαμπρού που θα συναντηθούν πριν φτάσουν στην Ιταλία όπου πρόκειται να γίνει ο γάμος των παιδιών τους και θα ερωτευθούν ακόμη κι αν κανείς από τους δυο τους δεν αισθάνεται ιδιαίτερα έτοιμος για μια καινούρια ερωτική περιπέτεια. Η Μπίερ λέει ότι ελπίζει η ταινία της να θυμίζει σε κάτι τις ρομαντικές κομεντί του Ρίτσαρντ κέρτις όπως το «Τέσερις Γάμοι και μια Κηδεία», ή το «Notting Hill», γιατί «παρά το παραμυθένιο αγγλικό τους ύφος οι χαρακτήρες τους είναι πάντα αυθεντικοί. Το καλό γούστο μπορεί να είναι μεγάλο εμπόδιο για έναν σκηνοθέτη» συνεχίζει. «Χρειάζεται θάρρος και κουράγιο για να ασχοληθείς με ένα είδος που βασίζεται σε κλισέ και συμβάσεις. Αν φοβάσαι κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσεις το κοινό σου. Και η επιτυχία μιας ταινίας εξαρτάται από το πόσο θα εμπλέξεις τον θεατή. Και κακά τα ψέμματα, όλοι ζούμε μια ζωή γεμάτη κλισέ. Δέκα φορές την ημέρα κάνω πράγματα που είναι κλισέ. Το σημαντικό είναι οι χαρακτήρες σου να είναι αληθινοί, με σάρκα και οστά και να σε κάνουν να νοιάζεσαι γι αυτούς».

Ελπίζοντας ότι θα νοιαστείτε για τους χαρακτήρες του «Love is All you Need», δείτε πιο κάτω το τρέιλερ του φιλμ που θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο φεστιβάλ της Βενετίας, με την Μπίερ να κάνει ένα μικρό διάλειμμα από τα γυρίσματα της δεύτερης, μετά το «Things We Lost in the Fire», αμερικανικής ταινίας της, «Serena» στην οποία πρωταγωνιστούν ο Μπράντλεϊ Κούπερ και η Τζένιφερ Λόρενς.

Διαβάστε περισσότερα για το 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας που ξεκινάει στις 29 Αυγούστου.