Buzz

Η Σίνθια Νίξον αποδεικνύει ότι τα κορίτσια του Sex & the City διαθέτουν «Wit»

στα 10

Μπορεί να μην αποτελεί κινηματογραφική είδηση, όμως οι κριτικές που διαβάζουμε για τη θεατρική παράσταση «Wit» με πρωταγωνίστρια τη Σίνθια Νίξον (με ξυρισμένο κεφάλι και οργισμένη ερμηνεία) μας έχουν κάνει να θέλουμε να πάρουμε το πρώτο αεροπλάνο για Νέα Υόρκη.

Η Σίνθια Νίξον αποδεικνύει ότι τα κορίτσια του Sex & the City διαθέτουν «Wit»
And death shall be no more, Death thou shalt die... (Τζον Ντον, Σονάτα 72)

Η Μιράντα του «Sex and the City», ξύρισε τα σήμα κατατεθέν κόκκινα μαλλιά της και ανέβηκε στη σκηνή του Μπρόντγουεϊ για να αναβιώσει την ηρωίδα του έργου «Wit» (βραβείο Πούλιτζερ στη συγγραφέα Μάργκαρετ Εντσον το 1998) - μία καθηγήτρια φιλολογίας που πεθαίνει από καρκίνο (στάδιο 4) και μεταμορφώνει το δωμάτιο του νοσοκομείου της σε χώρο γνώσης και αμφισβήτησης της γνώσης.

Εχοντας την ανάγκη να βασιστεί στο καλλιεργημένο πνεύμα και στο εύστροφο μυαλό της, όσο το σώμα της την εγκαταλείπει, η Βίβιαν Μπέρινγκ, Ph.D., απαγγέλλει σονάτες του αγαπημένου της μεταφυσικού ποιητή Τζον Ντον, κάνει λογοπαίγνια για την αρρώστια, αυτοσαρκάζεται, φοβάται, βγάζει την οδύνη της, λυγίζει, σηκώνεται και αρχίζει από την αρχή.

Χτες το βράδυ, στην επίσημη πρεμιέρα, η Σίνθια Νίξον σόκαρε και τους πιο αυστηρούς κριτικούς, οι οποίοι ομολόγησαν ότι «το θέατρο πάντα αναδεικνύει αν κάποιος είναι ηθοποιός ή όχι, αλλά αυτό που συνέβη με την Νίξον ήταν κάτι παραπάνω από έκπληξη». Το «Hollywood Reporter» μίλησε για μία ερμηνεία γεμάτη «οργή, σπαραγμό και βιτριολικό χιούμορ», ενώ ο πάντα σκεπτικός κριτικός των New York Times Μπεν Μπράντλεϊ ομολόγησε ότι η Νίξον «... έδωσε μία διαπερατή συναισθηματική ερμηνεία, αποκαλύπτοντας πολλά περισσότερα από την επιδερμίδα του γυμνού της κεφαλιού: προσωποποίησε τον αμέριστο, ανυπολόγιστο τρόμο του ασθενή μπροστά στο τέλος». Το Entertainment Weekly μίλησε για ένα έργο που «χρησιμοποιεί το μυαλό για να αγγίξει την καρδιά», ενώ η Νίξον «...επί 100 λεπτά απαιτούσε την προσοχή σου με αναγκαιότητα στη φωνή και σπίθες στο βλέμμα της».

Οι παρόντες μιλούν για 15λεπτο standing ovation με το τέλος της παράστασης και τον κόσμο συγκλονισμένο.

Η παράσταση θα παίζεται μέχρι τις 4 Μαρτίου στο θέατρο Φρίντμαν στο Μανχάταν.

Δείτε φωτογραφίες στο gallery από τη χτεσινή πρεμιέρα και ένα βίντεο μίας μικρής σκηνής.