Buzz

H Σιένα Μίλερ συναντά τον Αλφρεντ Χίτσκοκ!

στα 10

Στην πρώτη επίσημη φωτογραφία από «The Girl», τη μια από τις δύο ταινίες που γυρίζονται αυτή τη στιγμή για τον Αλφρεντ Χίτσκοκ, ο πλανήτης μπορεί κανείς να αντιληθφεί εύκολα γιατί η Σιένα Μίλερ ήταν ιδανική επιλογή για το ρόλο της Τίπι Χέντρεν, της πιο «προβληματικής», αλλά και αγαπημένης μούσας του μετρ του κινηματογραφικού τρόμου.

H Σιένα Μίλερ συναντά τον Αλφρεντ Χίτσκοκ!

Σκηνοθετημένο από τον Τζούλιαν Τζάρολντ («Becoming Jane») και σε σενάριο της Γκουίνεθ Χιους, το παραγωγής BBC «The Girl» αφηγείται τη θυελλώδη σχέση του Αλφρεντ Χίτσκοκ με την Τίπι Χέντρεν, την πρωταγωνίστρια των «Πουλιών» και του «Marnie». Τον Αλφρεντ Χίτσκοκ υποδύεται ο Τόμπι Τζόουνς ενώ την Αλμα, τη σύζυγο του, την υποδύεται η Ιμέλντα Στόντον.

Για την ιστορία, η σχέση του Χίτσκοκ με τη Χέντρεν ξεκίνησε όταν η Γκρέις Κέλι εγκατέλειψε το σινεμά για την καρδιά (και το παλάτι) του πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό, αφήνοντας τον Χίτσκοκ χωρίς μούσα. Ηταν τότε, σε μια τηλεοπτική διαφήμιση, όταν ο Χίτσκοκ ανακάλυψε τη Χέντρεν που τότε δούλευε ως μοντέλο και την διάλεξε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα «Πουλιά» το 1963, «φυλακίζοντας» την με ένα πολυετές συμβόλαιο που θα του έδινε δυνατότητα να πλάσει τη νέα μούσα του ακριβώς όπως αυτός ήθελε. Ο Χίτσκοκ ήταν ενθουσιασμένος με την «ανακάλυψη» του, η Χέντρεν όμως είχε αρχίσει να διακρίνει την αυταρχική συμπεριφορά του σκηνοθέτη και μέντορα της, η οποία και θα κορυφωνόταν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Μarnie» το 1964, όπου οι φήμες θέλουν το σετ να έχει μετατραπεί σε μια κόλαση για την νεαρή ηθοποιό. Παρόλο που ο Χίτσκοκ προόριζε τη Χέντρεν για να πρωταγωνιστήσει στα περισσότερα από τα επόμενα του σχέδια, η ηθοποιός αρνήθηκε να συνεχίσει να δουλεύει μαζί του, μένοντας δύο χρόνια χωρίς ουσιαστικά να κάνει τίποτα, απλά και μόνο επειδή ο Χίτσκοκ αρνήθηκε να σπάσει το συμβόλαιο της. Το αποτέλεσμα: η Τίπι Χέντρεν δεν κατάφερε ποτέ να κάνει τίποτα σημαντικότερο από αυτές τις δύο ταινίες, για τις οποίες ωστόσο έμεινε για πάντα στην κινηματογραφική ιστορία.

Μιλώντας στη Daily Mail, η Τίπι Χέντρεν, 82 ετών σήμερα, δήλωσε: «Θαύμαζα απεριόριστα τον Χίτσκοκ για το ταλέντο του και ακόμη τον θαυμάζω. Τον μίσησα, όμως, για τη συμπεριφορά του εκτός γυρίσμάτων και για τον τρόπο με τον οποίο αποφάσισε να με φλερτάρει. Ηταν ένας μεγάλος σκηνοθέτης, αλλά κατέστρεψε τα πάντα με τη συμπεριφορά του».

Εκτός από το «Τhe Girl» που παραμένει άγνωστο πότε θα προβληθεί στην Βρετανία, αυτήν την εποχή ετοιμάζεται και το «Alfred Hitchcock and the Making of Psycho» σε σκηνοθεσία του Βρετανού Σάσα Γκερβάσι («Anvil! The Story of Anvil») με τον Αντονι Χόπκινς στο ρόλο του Χίτσκοκ, την Ελεν Μίρεν στο ρόλο της Αλμα και την Σκάρλετ Γιόχανσον στο ρόλο της Τζάνετ Λι από το «Ψυχώ».

Δείτε παρακάτω την πρώτη φωτογραφία της Σιένα Μίλερ και του Τόμπι Τζόουνς από το «Τhe Girl», συγκρίνετε την με την αυθεντική της Χέντρεν και του Χίτσκοκ και διαβάστε περισσότερα για το «Alfred Hitchcock and the Making of Psycho» και το «The Girl», πριν ανακηρύξετε το 2012 επίσημο έτος «Αλφρεντ Χίτσκοκ».