Buzz

H πρώτη ταινία για την εποχή του YouTube!

στα 10

Αν δεν ξέρετε τον Κρις Κρόκερ (πράγμα αδύνατον αφού το ερασιτεχνικό του βίντεο «Leave Britney Alone!» έχει φτάσει τα 40 εκατομμύρια views), ένα ντοκιμαντέρ συστήνει τον πρώτο αυθεντικό «επαναστάτη» του YouTube.

H πρώτη ταινία για την εποχή του YouTube!
H αλήθεια του Κρις Κρόκερ (ημι) γυμνή!

Οταν ο 20χρονος Κρίς Κρόκερ απο το Τενεσί πόσταρε το βίντεο υπεράσπισης της εμφάνισης της Μπρίτνεϊ Σπίαρς στα MTV Video Awards το 2007 (δείτε το εδώ), ούτε η ίδια η αλαζονία του θα μπορούσε να φαντασεί πως μέσα σε δύο ημέρες θα συγκέντρωνε 4 εκατομμύρια θεατές και θα τον ανακήρυσσε στον πρώτο μεγάλο ήρωα της εποχής του ΥouTube.

Στην απρόβλεπτη εποχή όμως των social media, του YouTube, του MySpace και της διασημότητας των «πέντε λεπτών», ο Κρόκερ θα γινόταν κυριολεκτικά μέσα σε μια νύχτα ο πιο διάσημος celebrity του Ιντερνετ με τα βίντεο του να συγκεντρώνουν, μέχρι και το 2010, 50 εκατομμύρια θεατές (στο MySpace) και το κανάλι του στο YouTube να βρίσκεται στην 100ή θέση των πιο δημοφιλών καναλιών με περισσότερους από 205 εκατομμύρια θεατές.

Η κριτική ήταν αναπόφευκτη. Ο Κρόκερ κατηγορήθηκε για ναρκισισμό, μελοδραματισμό, υστερία, αλλά ήταν πλέον αργά για τον ίδιο να σταματήσει αυτό που είχε ξεκινήσει. Τα βίντεο ακολούθησαν το ένα το άλλο και σύντομα το παιδί από το Τενεσί, που βρήκε ένα τρόπο να ελευθερώσει την καταπιεσμένη σεξουαλικότητα του, θα γινόταν το μήλο της έριδος ανάμεσα σε τηλεοπτικά κανάλια (ανάμεσα τους και το MTV) που του πρόσφεραν συμβόλαια για τηλεοπτικές εκπομπές και ιντερνετικά σόους.

Ο άστατος χαρακτήρας του Κρόκερ, όμως, θα στεκόταν εμπόδιο σε οποιαδήποτε επαγγελματική προσφορά και έτσι η καριέρα του θα συνέχιζε να αποτελείται αποκλειστικά από βίντεο στο YouTube, μουσικές ακροβασίες και μια επιρροή στην σύγχρονη ποπ κουλτούρα που θα ζήλευε μέχρι και η ίδια η... Μπρίτνεϊ Σπίαρς.

Ακολουθώντας την πορεία του Κρόκερ για τρία ολόκληρα χρόνια οι κινηματογραφιστές Κρις Μουκαρμπέλ και Βαλερί Βεάτς ετοίμασαν ένα ντοκιμαντέρ (χρηματοδοτημένο εξ ολοκλήρου από προσφορές απλών χρηστών στο ιντερνετ) που όπως το περιγράφουν οι ίδιοι είναι ένα «πορτρέτο ενός νεαρού αμφιλεγόμενου μπλόγκερ που εκατομμύρια άνθρωποι ακολουθούν ως ένα επαναστάτη και λαϊκό ήρωα του Δικτύου».

Το «Μe At The Zoo», διεκδικώντας ήδη τη θέση του πρώτου ντοκιμαντέρ για την εποχή του YouTube (ο τίτλος του προέρχεται από το πρώτο βίντεο που ανέβηκε ποτέ στο site) ζητάει ακόμη τις προσφορές σας (δείτε πληροφορίες εδώ), ακόμη κι αν δεν υπόσχεται να προσφέρει υλικό που να μην υπάρχει ήδη στο Ιντερνετ.