Buzz

H Pixar είναι «Γενναία»

στα 10

Δεν θα μπορούσε να βρει ιδανικότερη στιγμή η Pixar για να αποκαλύψει τις πρώτες εικόνες και την αφίσα του «Brave», της 13ης μεγάλου μήκους ταινίας της, από την εβδομάδα που το «Αυτοκίνητα 2» βγαίνει στις αίθουσες του πλανήτη.

H Pixar είναι «Γενναία»

To «Brave» είναι το πρώτο παραμύθι της Pixar. Ή τουλάχιστον έτσι το θεωρεί η σκηνοθέτις του Μπρέντα Τσάπμαν: «ένα παραμύθι στην παράδοση του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν και των αδερφών Γκριμ».

Κατέχοντας ήδη το ρεκόρ της πρώτης γυναίκας σκηνοθέτιδας στην ιστορία της Pixar, η Τσάπμαν ήταν αυτή που συνέλαβε την ιδέα και ανακοινώθηκε ως σκηνοθέτις της ταινίας για να αντικατασταθεί, ωστόσο, τον Οκτώβριο του 2010 από τον Μαρκ Αντριους. Το όνομα της Τσάπμαν παραμένει στην συνσκηνοθεσία, αν και η ίδια δεν έχει πια καμία ανάμειξη με το πρότζεκτ.

Το 13ο μεγάλου μήκους φιλμ της Pixar διαθέτει και για πρώτη φορά μια γυναίκα πρωταγωνίστρια, την Μερίντα (με τη φωνή της Κέρι ΜακΝτόναλντ, που αντικατέστησε την πρώτη επιλογή, Ρις Γουίδερσπουν), ατίθαση πριγκίπισσα στα Highlands της Σκοτίας που θα αναστατώσει ολόκληρο το βασίλειο με την «απρεπή» συμπεριφορά της.

Η αφίσα της ταινίας και οι πρώτες εικόνες μαρτυρούν απλά το αυταπόδεικτο: η Pixar θα αργήσει πολύ να χάσει το μαγικό άγγιγμα της. Υπομονή μέχρι το καλοκαίρι του 2012.