Buzz

H Οντρέ Τοτού είναι «La Délicatesse»

στα 10

O συγγραφέας Νταβίντ Φενκινός και ο αδελφός του Στεφάν κάνουν το κινηματογραφικό τους ντεμπούτο σκηνοθετώντας την μεταφορά ενός βιβλίου του πρώτου, με πρωταγωνίστρια την Οντρέ Τοτού.

H Οντρέ Τοτού είναι «La Délicatesse»

Στο «La Délicatesse», η Οντρέ Τοτού υποδύεται την Ναταλί, μια νεαρή πετυχημένη γυναίκα που ξαφνικά βρίσκεται στο κενό, όταν ο άντρας της σκοτώνεται σε ένα ατύχημα. Για τα επόμενα χρόνια, βυθίζεται στη δουλειά της και ξεχνά την προσωπική της ζωή μέχρι την στιγμή, που χωρίς να συνειδητοποιήσει το πως και το γιατί, θα φιλήσει έναν συνάδελφό της, που δεν είναι καθόλου ο τύπος του άντρα που θα ερωτευόταν.

Πώς διαλέγουμε τον άνθρωπο που θα ερωτευθούμε; Πώς ξεκινάμε την ζωή μας από την αρχή; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτει το φιλμ που υπόσχεται να φέρει μια δόση γλύκας σε μια καθημερινότητα που συχνά γίνεται περισσότερο πικρή απ όσο μας αξίζει.

Το βιβλίο του (με ελαφρώς ελληνική καταγωγή) Νταβίντ Φενκινός (κυκλοφορεί και στα ελληνικά με τον τίτλο «Η έκπληξη»), υπήρξε μεγάλο best seller στην Γαλλία, ενώ μεταφράστηκε σε δεκάδες γλώσσες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ταινία που γύρισε με τον αδελφό του Στεφάν, πετυχημένο casting director, είναι και για τους δύο η πρώτη μεγάλου μήκους αν κι όχι η πρώτη τους δουλειά σαν σκηνοθέτες, αφού το 2005 είχαν γυρίσει την μικρού μήκους «Une Histoire de Pieds». (Δείτε την εδώ)

Ο Νταβίντ μετρά ανάμεσα στους αγαπημένους του σκηνοθέτες τον Γούντι Αλεν, αλλά και τον Μισέλ Γκοντρί, τον Φρανσουά Τριφό αλλά και τον Αρνό Ντεπλεσάν και φυσικά... τους Αδελφούς Κοέν. Και οι δυο, είχαν στο μυαλό τους την Οντρέ Τοτού για ιδανική πρωταγωνίστρια, ο Νταβίντ γιατί την είχε δει στο θέατρο να παίζει Ιψεν όταν έγραφε το σενάριο κι ο Στεφάν καθώς είχε δουλέψει μαζί της σε ταινίες άλλων στο παρελθόν κι όπως λέει, ήξερε καλά τις δυνατότητές της.

Κατά πάσα πιθανότητα στο «La Délicatesse» η Τοτού δεν θα χρειαστεί να προσπαθήσει πολύ. Με το βιβλίο να έχει πουλήσει περισσότερα από επτακόσιες χιλιάδες αντίτυπα, το φιλμ αναμένεται σαν μια από τις υποψήφιες μεγάλες επιτυχίες των επόμενων μηνών στην Γαλλία.

Δείτε το τρέιλερ και αποφασίστε αν θα καταφέρει να κλέψει την καρδιά των θεατών...