Buzz

Η Ντέμπορα Φρανσουά προκαλεί «Χτυποκάρδια στο Γραφείο»

στα 10

Στην ρόζ νοσταλγική κομεντί του Ρεζί Ρουανσάρ, είναι η δακτυλογράφος που θα πατήσει τα πλήκτρα στην καρδιά του αφεντικού της Ρομάν Ντουρί. Αφήστε την να το κάνει και στη δική σας, στην avant premiere που διοργανώνουν το flix και η Feelgood.

Η Ντέμπορα Φρανσουά προκαλεί «Χτυποκάρδια στο Γραφείο»

H Αλίκη Βουγιουκλάκη συναντά το «Mad Men» και το «Rocky» τις κομεντί του Μπίλι Γουάιλντερ, σε αυτή την ταινία που είναι παστέλ και αθεράπευτα ρομαντική.

Άνοιξη 1958. Η Ροζ είναι είκοσι ενός, ζει σ‘ ένα χωρίο με τον γκρινιάρη, χήρο πατέρα της και είναι αρραβωνιασμένη με τον γιο ενός μηχανικού. Η μόνη της προοπτική δείχνει να είναι η ήσυχη, ανιαρή ζωή της νοικοκυράς. Όμως η νεαρή Ροζ έχει διαφορετικές προσδοκίες. Καταφθάνει στη Λιζιέ της Νορμανδίας, όπου περνάει από συνέντευξη για μια θέση γραμματέως και τα πάει μάλλον άσχημα. Παρόλα αυτά η εκπληκτική ταχύτητα με την οποία δακτυλογραφεί δίνει στον χαρισματικό Λουί Εσάρ, το υποψήφιο αφεντικό της, την ιδέα να την προπονήσει για μεγάλους διαγωνισμούς δακτυλογράφησης. Η Ροζ θα φτάσει μέχρι τη Νέα Υόρκη για να διεκδικήσει τον τίτλο της πιο γρήγορης δακτυλογράφου στον κόσμο. Αλλά η αγάπη για τους διαγωνισμούς αρχίζει να βάζει εμπόδια στην ίδια την αγάπη...

Μιλώντας για την ταινία ο Ρεζί Ρουανσάρ λέει: Το 2004 πέτυχα ένα ντοκιμαντέρ για την ιστορία των δακτυλογράφων, που συμπεριλάμβανε μια σύντομη σκηνή με διαγωνισμούς δακτυλογράφησης. Αυτά τα τριάντα δευτερόλεπτα ήταν τόσο συναρπαστικά που είδα κατευθείαν ότι είχαν ενδιαφέρον. Ο κόσμος των δακτυλογράφων μου φάνηκε τρελός. Το βρήκα απίστευτο ότι θα μπορούσε να γίνει άθλημα και με συνάρπασε η σχέση του ανθρώπου με τη μηχανή. Στην αρχή είχα μόνο τον χαρακτήρα της γυναίκας πρωταθλήτριας. Την είχα ήδη φανταστεί να προέρχεται από ένα μικρό χωριό και της έδωσα το όνομα της γιαγιάς μου. Πρέπει να προσθέσω ότι όπως και η Ροζ έτσι κι εγώ προέρχομαι από μια μικρή πόλη στη Νορμανδία και ότι το Παρίσι αντιπροσώπευε τη μεγάλη μητρόπολη, μακριά από μένα.

Είχα βρει μερικά σύντομα βίντεο με διαγωνισμούς στο διαδίκτυο. Ανάμεσα στα πιο ενδιαφέρονται ντοκουμέντα ήταν η φωτογραφία που έδειχνε ένα αμερικανικό πρωτάθλημα που πραγματοποιούνταν σε ένα ποδηλατοδρόμιο μπροστά σε χιλιάδες θεατές. Βρήκα επίσης πολλές διαφημίσεις της Japy, μιας εταιρίας που κατασκεύαζε γραφομηχανές και διοργάνωνε διαγωνισμούς δακτυλογραφίας. Είχαν κάνει μάλιστα μια απογραφή των πρωταθλητών και έτσι συναντήθηκα με πρώην πρωταθλητές, άντρες και γυναίκες. Όλοι μου μίλησαν για την πνευματική πίεση και τις τακτικές αποσυντονισμού του αντιπάλου με τα μάτια, γεγονός που μου επιβεβαίωσε ότι ήταν πραγματικό άθλημα.

2

Αν τα παραπάνω κίνησαν την περιέργειά σας και η αισθητική της ταινίας σας μοιάζει (δικαίως) γοητυετική, το Flix και η Feelgood σας δίνουν την δυνατότητα να δείτε πρώτοι την ταινία την Τρίτη 16 Ιουλίου στις 9 το βράδυ (ώρα προσέλευσης 20:30), στον Κινηματογράφο «Αίγλη», στο Ζάπειο.

Για να διεκδικήσετε μια διπλή πρόσκληση, στείλτε ένα email στο win@flix.gr με τον τίτλο της ταινίας «Χτυποκάρδια στο Γραφείο» στο θέμα, το ονοματεπώνυμο σας κι ένα τηλέφωνο επικοινωνίας μέχρι και την Δευτέρα 15 Ιουλίου. Οι τυχεροί, θα ειδοποιηθούν το πρωί της Τρίτης 16 Ιουλίου με email.