Buzz

H Νέα Υόρκη ως κομμάτι της (κινηματογραφικής) ποπ κουλτούρας

στα 10

Στη Bottleneck Gallery του Μπρόυκλιν, ο Κρις Θόρνλεϊ (γνωστός ως Raid71) παρουσιάζει τη δική του άποψη πάνω στα πολλά πρόσωπα της Νέας Υόρκης μέσα από τις κινηματογραφικές απεικονίσεις της στην ατομική έκθεση με τίτλο «Τhe Popular Face of New York».

H Νέα Υόρκη ως κομμάτι της (κινηματογραφικής) ποπ κουλτούρας

Σε ένα φόρο τιμής στην κινηματογραφική Νέα Υόρκη ο Κρις Θόρνλεϊ, πιο γνωστός ως Raid71 αφιερώνει μια ολόκληρη έκθεση στην πόλη που αγαπήθηκε από κάθε λογής τέρατα, εξωγήινους εισβολείς, τον Μάρτιν Σκορσέζε και τον Γούντι Αλεν.

Οπως δηλώνει και ο ίδιος στο επίσημο σημείωμα της έκθεσης: «Η ποπ κουλτούρα επηρεάζει προφανώς τις ταυτότητες όχι μόνο των καταναλωτών της αλλά και του πραγματικού κόσμου στον οποίο αναφέρεται. Οταν ο κόσμος βλέπει τη Μεγκ Ράιαν και τον Τομ Χανκς να καταλήγουν στην κορυφή του Empire State Building με το Μανχάταν να απλώνεται γύρω τους, η πόλη γίνεται συνώνυμο του ρομαντισμού όπως παλιά ήταν η Μπελ Επόκ στο Παρίσι. Οταν ο Κονγκ ανεβαίνει στο ίδιο κτίριο για να συναντήσει την τραγική του μοίρα, η πόλη γίνεται μια ζούγκλα στην οποία αυτοί που διαφέρουν είναι πάντοτε καταδικασμένοι να γίνουν ένα αιματηρό θέαμα. Με αυτήν την έκθεση, παρουσιάζω την εικόνα ενός εξωτερικού παρατηρητή για την πόλη. Για μένα, αυτή είναι η πόλη του Σκορσέζε, μια άβυσσος του κακού, των ναρκωτικών και του εγκλήματος που αντηχεί την ηχώ από τις σφαίρες. Είναι η πόλη του Γούντι Αλεν, αυτή της ενδοσκόπησης και της σεξουαλικής παράνοιας. Είναι η μόνη πόλη στον κόσμο που είναι τόσο δυνατή για να επιβιώσει από εκατομμύρια κινηματογραφικές απεικονίσεις. Ενας μεταμοντέρνος τόπος όπου ο Top Cat (από το ομώνυμο κόμικ της Hanna Barbera) και ο Βίτο Κορλεόνε μπορούν να συμβιώνουν στο ίδιο τετράγωνο.»

Δείτε παρακάτω μερικές από τις αφίσες του Raid71 (η καλύτερη είναι αυτή του Γούντι Αλεν με διαφορά!) για την έκθεση που ξεκινάει στις 15 Μαρτίου και επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα της Bottleneck Gallery για περισσότερες πληροφορίες.

scorsece

spider

ghost

kong

deep

id

king

godz

warr

woody