Industry

H Marvel ξανά προς τη δόξα τραβά...

στα 10

Τι πιο ιδανικό μέρος από το Comic-Con του Σαν Ντιέγκο για να ανακοινώσει η Marvel τα επερχόμενα κινηματογραφικά της σχέδια; Διαβάστε προσεκτικά τι θα συμβεί στον κόσμο των υπερηρώων μέχρι και τον Αύγουστο του 2014. Και ακόμη παραπέρα...

H Marvel ξανά προς τη δόξα τραβά...
Πρώτο artwork για το «Guardians of the Galaxy»

Πέντε είναι οι ταινίες που ετοιμάζονται αυτή τη στιγμή από τη Marvel, όπως αυτές παρουσιάστηκαν στο Comic-Con του Σαν Ντιέγκο που συνεχίζεται αυτές τις ημέρες, με στόχο να επαναλάβουν την τεράστια επιτυχία των «Avengers» και να κρατήσουν ψηλά το ηθικό των φανατικών των κόμικς μέχρι και το 2014.

Ανάμεσα τους, ταινίες που γνωρίζαμε, ταινίες που πρόσθεσαν λίγες ακόμη πληροφορίες στους τίτλους τους και ταινίες που κανείς δεν περίμενε πως βρίσκονται στα άμεσα σχέδια της πλέον παντοδύναμης εταιρείας παραγωγής αυτή τη στιγμή στο Χόλιγουντ.

ironman

Η πρώτη είναι φυσικά το τρίτο μέρος του «Ιron Man» που είναι προγραμματισμένο να βγει στις αίθουσες στις 3 Μαΐου του 2013. Στο Comic-Con προβλήθηκε υλικό από την ταινία (που εντυπωσίασε), ενώ παρόντες ήταν ανάμεσα σε άλλους ο σκηνοθέτης Σέιν Μπλακ, οι παραγωγοί Κέβιν Φάιγκ και Τζον Φαβρό, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ και μέσω των σκηνών που προβλήθηκαν ο Μπεν Κίνγκσλεϊ που έκλεψε την παράσταση ως The Mandarin, ένας από τους μεγάλους αντιπάλους του Iron Man. Το «Iron Man 3» βασίζεται στην ιστορία «Extremis» του Γουόρελ Ελις, ενώ εκτός από τον Ντάουνι Τζιούνορ, επιστρέφουν από τα παλιά η Γκουίνεθ Πάλτροου (ως Πέπερ Ποτς) και ο Ντον Τσιντλ (ως Τζέιμς Ρόουντς). Η ταινία βρίσκεται στο μέσο των γυρισμάτων της και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Ντάουνι Τζιούνορ «αν δεν τα γαμήσω στο υπόλοιπο, θα είναι τέλειο.»

thor2

Η δεύτερη είναι το sequel του «Thor», που όπως ανακοινώθηκε στο Comic-Con μετονομάζεται σε «Thor: The Dark World» και είναι προγραμματισμένο για να βγει στις αίθουσες στις 8 Νοεμβρίου του 2013. Τη συνέχεια του «Thor» υπογράφει σκηνοθετικά ο Αλαν Τέιλορ («Game of Thrones»), ενώ επιστρέφουν στους ρόλους τους ο Κρις Χέμσγουορθ, η Νάταλι Πόρτμαν, ο Τομ Χίντλεστον, ο Αντονι Χόπκινς, ο Στέλαν Σκάρσγκαρντ και ο Ιντρις Ελμπα. Ο Μαντς Μίκελσεν που φήμες τον ήθελαν να πρωταγωνιστεί ως ένας από τους κακούς της ταινίας, δεν θα συμμετέχει απ' ότι φαίνεται στο project, αφού ανειλημμένες υποχρεώσεις (βλ. το τηλεοπτικό «Hannibal») δεν του επιτρέπουν να δεσμευθεί με την παραγωγή.

4

H τρίτη είναι το δεύτερο μέρος του «Captain America» με υπότιτλο «The Winter Soldier» που είναι προγραμματισμένο να βγει στις αίθουσες στις 4 Νοεμβρίου του 2014. Η ιστορία, σύμφωνα με τους σεναριογράφους Στίβεν ΜακΦίλι και Κρίστοφερ Μάρκους τοποθετείται στο σήμερα, αλλά θα υπάρχουν και flash-backs από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ νέες πληροφορίες, θέλουν τον Στιβ Ρότζερς να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στο «Avengers». Μετά από πολλούς υποψήφιους σκηνοθετες (ανάμεσα τους ο Τζορτζ Νόλφι, ο Φ. Γκάρι Γκρέι), το πρότζεκτ ανέλαβαν τα αδέρφια Τζο και Αντονι Ρούσο από το «Community».

guardians

Η τέταρτη ταινία που επιβεβαιώθηκε από τη Marvel στο Comic-Con είναι το «Guardians of the Galaxy» που είναι προγραμματισμένο να βγει στις αίθουσες την 1η Αυγούστου του 2014. Χωρίς σκηνοθέτη, υπόθεση και καστ, το μόνο που έγινε γνωστό για την κινηματογραφική μεταφορά ενός από τα λιγότερα γνωστά κόμικς της Marvel (που η κυκλοφορία του ακυρώθηκε το 2010 μετά από 25 τεύχη) είναι οι ήρωες που θα απαρτίζουν τους Guardians. Ανάμεσα τους ο Rocket Raccoon (ο αρχηγός τους), η Gamora (κόρη του Thanos), ο Drax the Destroyer (ένας παντοδύναμος εξωγήινος που ο μοναδικός σκοπός του είναι να καταστρέψει τον Thanos), ο Groot (ένα ζωντανό φυτό που μεταλλάσσεται από δέντρο σε θάμνο), o Star-Lord (ένα πρώην γήινος αστροναύτης με το όνομα Πίτερ Κουίλ που μεταμορφώνεται σε έναν υπερδύναμο γαλαξιακό αστυνομικό). Οσο για το ποιος είναι ο Thanos, όσοι έχουν δει τους «Avengers» μέχρι το τέλος γνωρίζουν καλύτερα...

ant-man

H πέμπτη ταινία που ανακοίνωσε η Marvel, το «Ant-Man», ήταν και η μεγάλη έκπληξη σχεδόν ολόκληρου του Comic-Con. Για το «Ant-Man» μίλησε στο Σαν Ντιέγκο ο Εντγκαρ Ράιτ («Shaun of the Dead», «Hot Fuzz»), επιβεβαιώνοντας πως βρισκόμαστε μπροστά στην πρώτη κωμωδία της Marvel. «Προσεγγίζω τους υπερήρωες όπως ο Τέρενς Μάλικ», δήλωσε ο Ράιτ, αναφερόμενος στο πρότζεκτ που βρίσκεται στα χαρτιά εδώ και πολύ καιρό, αλλάζοντας σεναριογράφους, υποθέσεις και προσεγγίσεις, παραμένοντας ωστόσο μια ταινία δράσης «με κωμικά στοιχεία». Το υλικό που προβλήθηκε στο Comic-Con μπορεί να μην ήταν ενδεικτικό της σκηνοθεσίας Ράιτ, αλλά απέδειξε πως ο μικροσκοπικός ήρωας της Marvel αξίζει τη δική του ιστορία. Τίποτα, ωστόσο, δεν είναι ακόμη γνωστό για το καστ, την ημερομηνία εξόδου της ταινίας, καθώς και το αν τελικά ο Ράιτ γυρίζει μια σκηνή με τον Ant-Man που θα προβληθεί μετά τους τίτλους τέλους του «Iron Man 3».

Διαβάστε περισσότερα για το Comic-Con του 2012