Buzz

Η Λάνα Γουατσόφκσι μιλά για πρώτη φορά για την αλλαγή φύλου: «Αν έμενα αόρατη, η αλήθεια θα παρέμενε κρυμμένη»

στα 10

Παραλαμβάνοντας το φετινό βραβείο της Καμπάνιας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η συν-σκηνοθέτις του «Cloud Atlas» Λάνα Γουατσόφσκι έδωσε έναν ευχαριστήριο λόγο (ξεκαρδιστικό, σπαραχτικό, αληθινό) αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά την ιστορία της και το σχέδιο να αυτοκτονήσει όταν δεν άντεχε άλλο τη διπλή της ταυτότητα. Δείτε το βίντεο!

Η Λάνα Γουατσόφκσι μιλά για πρώτη φορά για την αλλαγή φύλου: «Αν έμενα αόρατη, η αλήθεια θα παρέμενε κρυμμένη»

Πριν από λίγες μέρες (στις 20 Οκτωβρίου) στο Σαν Φρανσίσκο, η Καμπάνια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Campaign) έκανε το ετήσιο του εορτασμό, κατά τη διάρκεια του οποίου απονέμει το «Visibility Award» σ' ένα δημόσιο πρόσωπο που τολμά να βγει μπροστά και να εκθέσει τη διαφορετική σεξουαλικότητά του ως την αλήθεια του. «Μακάρι η επώδυνη διαδικασία να βγεις δημόσια και να εκθέσεις την ταυτότητά σου να ήταν κάτι απλό και ιδιωτικό» προσφώνησε στο λόγο του ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Τσαντ Γκρίφιν. «Συνήθως όμως αυτό συνοδεύεται με έκθεση, έντονη κριτική και πολλές φορές επίθεση. Για αυτό και τα δημόσια πρόσωπα που τολμούν να το κάνουν σπάνε τα γυάλινα, αόρατα κοινωνικά όρια και βοηθούν όλους τους υπόλοιπους ανώνυμους εμάς...»

Φετινή αποδέκτης του βραβείου, η μέχρι τώρα διαβόητα ακριβοθώρητη Λάνα Γουατσόφσκι - αδελφή του Aντι Γουατσόφσκι, συνσεναριογράφος των «Matrix» και «Cloud Atlas». Η Λάνα όχι απλά γεννήθηκε «Λόρενς», αλλά με την τιτάνια blockbuster επιτυχία των «Matrix» συστήθηκε και σε όλο τον πλανήτη ως άντρας (το δίδυμο των σκηνοθετών αναφερόταν επί χρόνια ως «The Wachowski Brothers») κάτι που έκανε την αποκάλυψή της για την αλλαγή φύλου της ακόμα πιο δύσκολη.

Ειρωνικά, η γενική απόφαση των Γουατσόφσκις να μην δίνουν συνεντεύξεις και να μην εκτίθενται στον Τύπο, ερμηνεύτηκε ως τρόμος μπροστά στις ερωτήσεις για το συγκεκριμένο θέμα. Κάτι που δεν ίσχυε. Και οι δύο είδαν τις ζωές τους να εκτινάσσονται σε άλλη στρατόσφαιρα, με την πρεμιέρα του «Matrix», και από κοινού είχαν αποφασίσει να μην εμφανίζονται δημόσια.

Τον Ιούλιο που μας πέρασε η Λάνα ολοκλήρωσε τη διαδικασία της αλλαγής φύλου, μετά από 7 απαιτητικά χρόνια. Και τώρα αποφάσισε να μιλήσει. Και να δώσει ένα 25λεπτο ευχαριστήριο λόγο που ξεκινά με γενναίες δόσεις εξαιρετικού χιούμορ, συνεχίζει με επώδυνες προσωπικές αποκαλύψεις και καταλήγει απλά... γενναία!

«Αρχισα να πιστεύω τις φωνές στο μυαλό μου - ότι ήμουν φρικιό, ότι ήμουν ελαττωματική, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με μένα, ότι κανείς δε θα με αγαπούσε ποτέ. Μετά το σχολείο έγραψα ένα σημείωμα αυτοκτονίας στο γειτονικό McDonalds. Πήγα στο σταθμό του τρένου, άφησα την σχολική μου τσάντα στο παγκάκι και τοποθέτησα το σημείωμα μπροστά. το σχέδιο ήταν να πηδήξω στο διερχόμενο τρένο. Μόνο που ένας άντρας αρχίζει να πλησιάζει στην αποβάθρα και να με κοιτά με τον τρόπο που τα αγρίμια κοιτούν το ένα το άλλο...»

Θα ήταν καλύτερα να δείτε το βίντεο...