Industry

Η Λαίδη Νταϊάνα παραλίγο πρωταγωνίστρια του Γούντι Αλεν;

στα 10

«Αν κάποιος ταιριάζει για ένα ρόλο, τίποτε δεν μπορεί αν με σταματήσει…» Αυτά και άλλα ωραία λέει αυτές τις μέρες ο Γούντι Αλεν, προωθώντας το «To Rome With Love».

Η Λαίδη Νταϊάνα παραλίγο πρωταγωνίστρια του Γούντι Αλεν;

Ο Γούντι Αλεν γυρνά αυτόν τον καιρό τον κόσμο (τουλάχιστον… από μακριά!), δουλεύοντας για την προώθηση της ταινίας του ταινίας, του «To Rome With Love». Ο Νεοϋορκέζος σκηνοθέτης – τελευταία και με ταλέντα ταξιδιωτικού πράκτορα – αποκαλύπτει σε κάθε του συνέντευξη μια ακόμα χαριτωμένη πλευρά του ιδιοσυγκρασιακού μυαλού του.

Ετσι, σε συνέντευξη που έδωσε στη Wall Street Journal, μιλώντας για το πώς επιλέγει τους πρωταγωνιστές του, ο Γούντι Αλεν εξήγησε πως, εάν νιώσει ότι ένας άνθρωπος είναι κατάλληλος για κάποιον ρόλο, δε θα διστάσει να τους τον προσφέρει, όσο κατάλληλοι ή ακατάλληλοι κι αν είναι οι άνθρωποι αυτοί για τους παραγωγούς της εκάστοτε ταινίες.

Σ’ αυτήν τη λογική, ο Αλεν είχε προτείνει στην Τόνια Χάρντινγκ να πρωταγωνιστήσει σε μια από τις ταινίες του. Η Χάρντινγκ ήταν η πρωταθλήτρια του πατινάζ στον πάγο, που το 1994 έγινε ακόμα πιο διάσημη, όταν ο πρώην άντρας της συνωμότησε για να τραυματίσει τη βασική της ανταγωνίστρια, τη Νάνσι Κέριγκαν, στο τότε αμερικανικό πρωτάθλημα. «Εκείνη την περίοδο,» λέει ο Αλεν, «η Τόνια δεν μπορούσε να έρθει στο γύρισμα, γιατί η αστυνομία δεν της επέτρεπε να φύγει από την πολιτεία όπου ζούσε. Αλλά ήταν ακριβώς η κοπέλα που χρειαζόμουν, ήταν η πιο κατάλληλη γι’ αυτό που ζητούσαμε.»

Κι ο σκηνοθέτης συνεχίζει, «κάποια στιγμή πρότεινα στην Πριγκίπισσα Νταϊάνα να παίξει σε μια από τις ταινίες μου. Εάν ένας άνθρωπος μου κάνει, δε με νοιάζει τίποτε άλλο.» Προφανώς, βέβαια, ένοιαζε την Λαίδη Νταϊάνα, μια και αυτή η συνεργασία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ…

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Γούντι Αλεν στα πλαίσια της πρεμιέρα του «To Rome With Love» στο Φεστιβάλ του Λος Αντζελες (διαβάστε περισσότερα για το event εδώ), σχολίασε εξίσου παιχνιδιάρικα τη σχέση του με τη διασημότητα:

«Η ζωή είναι σκληρή κι είναι σκληρή είτε είσαι διάσημος είτε όχι – μάλιστα, στο φινάλε, από τις δύο αυτές επιλογές μάλλον είναι καλύτερο να είσαι διάσημος. Εχεις καλύτερες θέσεις όταν πας να δεις μπάσκετ, κλείνεις καλύτερα τραπέζια στα εστιατόρια και αν χρειαστείς γιατρό Σάββατο πρωί, θα έρθει σπίτι σου. Δε λέω ότι όλα αυτά είναι δίκαια – για την ακρίβεια είναι μάλλον αηδιαστικά – αλλά δε λέει κι ότι δεν τ’ απολαμβάνω! Υπάρχει κι η αρνητική πλευρά της διασημότητας, αλλά δεν είναι και επικίνδυνη, στ’ αλήθεια. Αν έξω από το εστιατόριο όπου έχεις φάει, ή έξω από το σπίτι σου, έρχονται παπαράτσι κι οι ηθοποιοί δραματικά τρέχουν μέσα στο αυτοκίνητό τους ρίχνοντας πανιά πάνω στο πρόσωπό τους για να μη φαίνονται – λες και πρόκειται να τους σταυρώσουν – δε συμβαίνει πραγματικά τίποτα τρομερό. Το συνηθίζεις. Ολα τα κακά της διασημότητας αντισταθμίζονται με τα καλά εστιατόρια!»

Μαθήματα ζωής από τον Γούντι Αλεν! Μια και θα χρειαστεί να περιμένετε μέχρι τις 4 Οκτωβρίου για να δείτε την ταινία στην Ελλάδα, θυμηθείτε τα πάντα για το «To Rome With Love», αλλά και τις υπόλοιπες δραστηριότητες του Γούντι Αλεν, εδώ.