Φεστιβάλ / Βραβεία

Η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ πρόεδρος στο Σαν Σεμπαστιάν

στα 10

Αργησαν κάπως αλλά το ανακοίνωσαν: πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 59ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν θα είναι η οσκαρική ηθοποιός Φράνσις ΜακΝτόρμαντ. Ελπίζουμε η επιλογή της να μας... δικαιώσει.

Η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ πρόεδρος στο Σαν Σεμπαστιάν

H βραβευμένη με Οσκαρ Α' Γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο «Fargo» (1997) Φράνσις ΜακΝτόρμαντ θα προεδρεύσει στο φετινό κινηματογραφικό φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, το οποίο ξεκινάει σε λίγες μέρες.

Η ΜακΝτόρμαντ θα ενώσει δυνάμεις με τον Μεξικανό σεναριογράφο και σκηνοθέτη Γκιγιέρμο Αριάγα («Βαβέλ», «21 Γραμμάρια», «Οι 3 Ταφές του Μιλκιάδες Εστράντα») , τον Ισπανό σκηνοθέτη Αλεξ ντε λα Ιγκλέσια («Η Τελευταία Ακροβάτις της Μαδρίτης»), τον Νορβηγό σκηνοθέτη Μπεντ Χάμερ («Kitchen Stories», «Factotum»), τη Γαλλίδα διευθύντρια φωτογραφίας Σοφί Μεντινιό («Η Πράσινη Αχτίδα») και τις ηθοποιούς από την Κίνα και Μ. Βρετανία αντίστοιχα, Μπάι Λινγκ («Το Κοράκι») και Σόφι Οκονέντο («Hotel Rwanda»).

Το 59ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν θα διαρκέσει από τις 16 μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου.

Κι αν φέτος το ισπανικό φεστιβάλ παρουσιάζει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για εμάς είναι γιατί στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα έχει επιλεχτεί ο «Αδικος Κόσμος» του Φίλιππου Τσίτου.

Για να δούμε αν η ΜακΝτόρμαντ και η κριτική της επιτροπή θα μας δικαιώσει. Πάντως, ο ρόλος της φεστιβαλικής κριτικής επιτροπής δεν της είναι άγνωστος: το 2004 υπήρξε πρόεδρος της επιτροπής του φεστιβάλ Βερολίνου. Και μας αρέσει το no bullshit ταπεραμέντο της - αν μία ταινία της αρέσει, θα έχει προβάδισμα.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνιστικό τμήμα του Σαν Σεμπαστιάν.

Διαβάστε και δείτε τη συνέντευξη του Φίλιππου Τσίτου στο Flix.