Buzz

H επιστροφή της Μπάρμπρα Στρέιζαντ...

στα 10

Στον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο μετά από 16 χρόνια και στο πρώτο της μιούζικαλ μετά το «Yentl» του 1983, η Μπάρμπρα Στρέιζαντ επιστρέφει στο σινεμά με το ριμέικ του «Gypsy». Και αυτό είναι η καλό νέο ή πολύ καλό νέο...

H επιστροφή της Μπάρμπρα Στρέιζαντ...

Ονειρο ζωής για τη Στρέιζαντ, το ριμέικ του «Gypsy» που το 1962 γύρισε ο Μέρβιν ΛεΡόι με την Ρόζαλιντ Ράσελ στο ρόλο της θρυλικής ερμηνεύτριας του μπουρλέσκ Τζίπσι Ρόουζ Λι, μοιάζει να είναι πια πραγματικότητα.

To «Gypsy», που ξεκίνησε ως μιούζικαλ (ανέβηκε πρώτη φορά το 1959) σε μουσική του Στίβεν Σοντχάιμ και στίχους του Αρθουρο Λόρεντς, γυρίστηκε ξανά για την τηλεόραση το 1993 από τον Εμίλ Αρντολίνο με την Μπετ Μίντλερ στο ρόλο της Ρόουζ Λι.

Σε σενάριο του Τζούλιαν Φέλοους (Οσκαρ για το σενάριο του «Εγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ» και βραβευμένος με Εμμυ και Χρυσή Σφαίρα σεναριογράφο του τηλεοπτικού «Downton Abbey»), το «Gypsy» σηματοδοτεί την μεγάλη επιστροφή της Στρέιζαντ στον κινηματογράφο, αφού θα είναι ο πρώτος της πρωταγωνιστικός ρόλος μετά το «Ο Καθρέφτης Εχει Δύο Πρόσωπα» του 1996.

Μέσα σε διάστημα δεκαοχτώ χρόνων, η Στρέιζαντ εμφανίστηκε μόνο σε μικρούς ρόλους (δύο φορές ως μητέρα του Μπεν Στίλερ κυρία Φόκερ στο «Meet the Fockers» του 2004 και στο «Little Fockers» του 2010, ενώ πρωταγωνιστεί πάλι σε δεύτερο ρόλο και στο «The Guilt Trip» της Αν Φλέτσερ που θα βγει στις αμερικάνικες αίθουσες το Νοέμβριο του 2012.

Την παραγωγή του «Gypsy» κρατάει η ίδια η Στρέιζαντ μαζί με τον Τζόελ Σίλβερ («Σέρλοκ Χολμς», «Matrix», «Φονικό Οπλο»), ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ποιος σκηνοθέτης θα αναλάβει το δύσκολο έργο του να σηκώσει το βάρος της μεγάλης - μιούζικαλ - επιστροφής της Μπάρμπρα Στρέιζαντ. Μήπως να σκεφτόταν να το σκηνοθετήσει η ίδια;