Buzz

Η Dreamworks ετοιμάζει remake της «Ρεβέκκας» του Χίτσκοκ

στα 10

Η προπαραγωγή για το remake της ταινίας που έφερε τον Αλφρεντ Χίτσκοκ στην Αμερική έχει ξεκινήσει. Εχει γραφτεί το σενάριο και έχει βρεθεί σκηνοθέτης. Διαβάστε λεπτομέρειες...

Η Dreamworks ετοιμάζει remake της «Ρεβέκκας» του Χίτσκοκ

Αγγίζει κανείς τα κλασικά; Φαίνεται ότι τελευταία μόνο αυτό κάνει το Χόλιγουντ, με τα στούντιο να ψάχνουν εναγωνίως για την επόμενη έξυπνη ιδέα μεταφοράς μίας θρυλικής ταινίας με σύγχρονους συντελεστές. Το σκεπτικό είναι ότι όταν η πρώτη ύλη σου (η ιστορία, το σενάριο) έχει δοκιμαστεί πάνω από μισό κινηματογραφικό αιώνα, οι πιθανότητες να πιάσεις το νεότερο κοινό με μία διασκευή της είναι μεγάλες.

Η Dreamworks λοιπόν ανακοίνωσε ότι αυτό που υπήρχε σαν αβέβαιη πρόταση επί χρόνια στα συρτάρια της, παίρνει μορφή: έχει ξεκινήσει η προπαραγωγή του «Rebecca», του remake του θρίλερ του Αλφρεντ Χίτσκοκ (με τους Λόρενς Ολίβιε και Τζόαν Φοντέιν) που το 1940 έπεισε τον μάστερ του σασπένς να αφήσει πίσω του την Μ. Βρετανία και να συνεχίσει την καριέρα του στο Χόλιγουντ.

Η πρώτη εκδοχη του σεναρίου έχει μάλιστα ήδη ετοιμαστεί: την υπογράφει ο Στίβεν Νάιτ, ο σεναριογράφος του «Eastern Promises» του Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ.

Η έκπληξη κρύβεται στο ποιον η Dreamworks επέλεξε για σκηνοθέτη. Να πούμε ονόματα που θα μπορούσαν να πιάσουν τον τόνο, το ύφος, την ατμόσφαιρα, τον πολυεπίπεδο χειρισμό του ψυχολογικού θρίλερ σήμερα; Ντέιβιντ Φίντσερ; Κρίστοφερ Νόλαν; Ντάρεν Αρονόφσκι;

Ο σκηνοθέτης της νέας «Ρεβέκκας» θα είναι ο... Νικολάι Αρσέλ. Ναι, ο σκηνοθέτης του «Ερωτα της Βασίλισσας». To πλησιέστερο του είδους στο βιογραφικό του: υπήρξε σεναριογράφος του σουηδικού «Κοριτσιού με το Τατουάζ».

Από ό,τι ακούγεται, καθώς βρισκόμαστε σε πολύ πρώιμα στάδια της παραγωγής, ο Αρσέλ προβλέπεται να ξαναγράψει το σενάριο, επεμβαίνοντας σε ελάχιστα όμως σημεία. Επίσης ήδη έχει ξεκινήσει τις ακροάσεις. Πολλά, γνωστά και άγνωστα κορίτσια του Χόλιγουντ, έχουν περάσει από το γραφείο του για το ρόλο της Φοντέιν. Ποιος επίσης θα ακολουθήσει τα βαριά χνάρια του Λόρενς Ολίβιε - επίσης στον πρώτο αμερικανικό ρόλο της καριέρας του;

Και οι δύο πρωταγωνιστές ήταν υποψήφιοι για Οσκαρ το 1941, καθώς η ταινία είχε κερδίσει 11 συνολικά οσκαρικές υποψηφιότητες και δύο τελικά βραβεία: καλύτερης ταινίας για τον παραγωγό Ντέιβιντ Ο Σέλζνικ (ο οποίος είχε κάνει άθλο για να πείσει τον Χίτσκοκ να έρθει στο Χόλιγουντ) και φωτογραφίας για τον Τζορτζ Μπαρνς. Ο Χίτσκοκ, επίσης υποψήφιος για τη σκηνοθεσία την ίδια χρονιά, είχε χάσει από τον Τζον Φορντ και τα «Σταφύλια της Οργής».

Η «Ρεβέκκα» βασίζεται στο ομώνυμο κλασικό μυθιστόρημα της Ντάφνι ντι Μοριέ κι ακολουθεί την εφιαλτική προσαρμογή μίας νεόνυμφης κοπέλας στην έπαυλη του χήρου συζύγου της, η οποία είναι στοιχειωμένη από την περίεργη επιρροή της πρώτης γυναίκας του, Ρεβέκκας.