Φεστιβάλ / Βραβεία

«Η βία εναντίον μιας γυναίκας δεν είναι ποτέ δικαιολογημένη»: ο Πάτρικ Στιούαρτ σ' ένα βίντεο που θα σας συγκινήσει

στα 10

Comicpalooza 2013: Κι όσο απαντούσε ερωτήσεις φανατικών των ταινιών Χ-Men και Σταρ Τρεκ, ο Πάτρικ Στιούαρτ αιφνιδιάζεται, συγκινείται και δίνει μία παθιασμένη απάντηση για τη βία που υπέστη στο πατρικό του βλέποντας τον πατέρα του να ξεσπά στην μητέρα του. Γύρω στο 2' 40'' μπορεί να χρειαστείτε χαρτομάντηλα...

«Η βία εναντίον μιας γυναίκας δεν είναι ποτέ δικαιολογημένη»: ο Πάτρικ Στιούαρτ σ' ένα βίντεο που θα σας συγκινήσει

Ο Σερ Πάτρικ Στιούαρτ βρέθηκε στο φεστιβάλ Comicpalooza, όπου δέχτηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού. Οι φανατικοί των ταινιών Χ-Men και Σταρ Τρεκ (μερικοί ντυμένοι και ως οι ήρωές τους) απηύθηναν ερωτήσεις στον Κάπτεν Πικαρντ/Καθηγητή Ξαβιέ και εκείνος απαντούσε σε όλους με ευγένεια και χιούμορ.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι για πρώτη φορά στη ζωή του (πώς είναι αυτό δυνατόν;) δοκίμασε ένα κομμάτι πίτσα - δεν είχε ξαναφάει ποτέ!

Δεν ήταν όμως όλες οι στιμγές κωμικές. Οταν μία κοπέλα τον ευχαρίστησε για την ομιλία του σε συνέδριο της Διεθνούς Αμνηστίας, όπου στήριξε τις κακοποιημένες γυναίκες και ομολόγησε τα παιδικά του χρόνια μ' έναν βίαιο πατέρα που χτυπούσε την μητέρα του, ο Στιούαρτ απάντησε με γενναιοδωρία και συγκίνηση.

Αλλωστε η κοπέλα τον ρώτησε κάτι: «Για ποιο άλλο πράγμα στη ζωή σας, εκτός από την ηθοποιία, είστε περήφανος;»

Ο Στιούαρτ, φανερά συγκινημένος αλλά κομψά συγκρατημένος, πρώτα από όλα καθησύχασε το κορίτσι, το οποίο προφανώς είχε περάσει μία παρόμοια εμπειρία: «Είσαι ασφαλής τώρα. Δε χρειάζεται να ξαναπεράσεις ποτέ ξανά τίποτα τέτοιο...»

Στη συνέχεια έδωσε μία 7λεπη απάντηση, προσωπική, οικεία, η οποία τελειώνει με μία αγκαλιά.

Δείτε την.