Buzz

Η αρχή που θα σας οδηγήσει «Στο Τέλος του Δρόμου»

στα 10

Αν το ήμισυ του παντός είναι η αρχή, το φιλμ του Ντέρεκ Σιανφράνς, έχει μια από τις πιο εντυπωσιακές εναρκτήριες σεκάνς που είδαμε πρόσφατα. Δείτε την ολόκληρη, μαζί με το τρέιλερ, σχολιασμένο από τον σκηνοθέτη.

Η αρχή που θα σας οδηγήσει «Στο Τέλος του Δρόμου»

Η σκηνή με την οποία αρχίζει η ταινία, είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τον χαρακτήρα του Ράιαν Γκόσλινγκ. Θα μπορούσαμε να σας την περιγράψουμε εμείς, αλλά θα αφήσουμε καλύτερα τον Τζέιμς Φράνκο να το κάνει, ο οποίος έγραψε πρόσφατα μια διθυραμβική κριτική για την ταινία και ειδικά για το κομμάτι στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Ράιαν. Πάμε λοιπόν:

«Ξεκινά με μαύρο και τους ήχους ενός Λούνα Παρκ. Η πρώτη εικόνα που βλέπουμε είναι οι κοιλιακοί του Ράιαν, σ' ένα σφιχτό πλάνο που αφήνει το κεφάλι του εκτός κάδρου, για να επιστήσει την προσοχή μας στα ιδιοσυγκρασιακά τατουάζ που καλύπτουν το σώμα του ήρωα, αλλά και το ταλέντο του να ανοιγοκλείνει ένα σουγιά, για να καταπολεμήσει το στρες του πριν την επίδειξη. Ο χαρακτήρας, μαθαίνουμε μετά ότι το όνομά του είναι Λουκ, πετάει το σουγιά στον τοίχο και βγαίνει έξω, ημίγυμνος. Δεν έχουμε ακόμα δει το πρόσωπό του αλλά ξέρουμε ότι είναι ο Ράιαν: τα μαλλιά, το κεφάλι, το περπάτημα. Οσο τον ακολουθούμε (σε μία αλά Νταρντέν λήψη που εστιάζει στο πίσω μέρος του κεφαλιού του) ανάμεσα στις τέντες του καρναβαλιού, εκείνος βάζει το Metallica Τ-shirt του - πόσο μάστορας ο Γκόσλινγκ στις επιλογές των ρούχων των ηρώων του (το μπουφάν με το σκορπιό στο «Drive», το δίχρωμο δερμάτινο στο «Blue Valentine», δηλαδή....come on giiiiiiirl!) και ένα κόκκινο μπουφάν - πόσο cool. Πετάει το τσιγάρο και διασχίζει με γρήγορο βήμα ανάμεσα σε ρόδες και Λούνα Παρκ παιχνίδια, με τα πολύχρωμα νέον φώτα να δημιουργούν το φωτοστέφανό του γιατί αυτό είναι: ένας αρρενωπός, σκληρός βασιλιάς του καρναβαλιού. Η σεκάνς όμως δεν σταματά εκεί, συνεχίζουμε να τον ακολουθούμε, μας βάζει μέσα στην τέντα που βουίζει από το ανυπόμονο κοινό, ένας παρουσιαστής με αλογοουρά τον ανακοινώνει, καβαλάει την μηχανή του μαζί με δύο άλλους μοτοσικλετιστές, η κάμερα απομακρύνεται και ζουμάρει, πίσω μπρος, στο σκληρό του πρόσωπο - είναι η πρώτη φορά που τον βλέπουμε. Ενα τατουάζ με ένα σταυρό κάτω από το αριστερό του μάτι, κάτι γραμμένο στον λαιμό του. Οι τρεις καβαλάρηδες μπαίνουν μέσα στην μεταλλική σφαίρα και όλοι μαζί απογειωνόμαστε».

Δείτε ολόκληρη την σκηνή στο βίντεο.


Εκτός από την εναρκτήρια σεκάνς, όμως, μπορείτε επίσης να δείτε τον Ντέρεκ Σιανφράνς να παρουσιάζει το τρέιλερ του φιλμ λέγοντας πόσο δύσκολο ήταν να κάνουν ένα τρέιλερ που να δίνει μια ικανοποιητική εικόνα του φιλμ αλλά και να μην αποκαλύπτει πολλά από τις εκπλήξεις και τις ανατροπές που περιέχει το φιλμ τόσο στο ύφος όσο και την ιστορία του. Δείτε τον να σχολιάζει τις εικόνες που ακολουθούν και προετοιμαστείτε, αφού το «Στο Τέλος του Δρόμου» βγαίνει και στις ελληνικές αίθουσες στις 11 Απριλίου.

Διαβάστε εδώ και δείτε περισσότερα για το «Στο Τέλος του Δρόμου»