Industry

H Αμερική ψήφισε...«Αvengers»!

στα 10

Εχοντας ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια παγκοσμίως, οι «Avengers» του Τζος Γουίντον έφτασαν και στην πατρίδα τους, κάνοντας το δεύτερο καλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών την πρώτη ημέρα προβολής τους...

H Αμερική ψήφισε...«Αvengers»!

Τα σημάδια είχαν φανεί από τις μεταμεσονύκτιες προβολές της ταινίας την Πέμπτη, όπου το φιλμ του Τζος Γουίντον συγκέντρωσε 18.7 εκατομμύρια δολάρια, σπάζοντας το ρεκόρ μεταμεσονύκτια ανοίγματος ταινίας με υπερήρωες που κατείχε μέχρι εκείνη τη στιγμή το «The Dark Knight» με 18.5 εκατομμύρια δολάρια.

Και την Παρασκευή, απλά, δεν υπήρξε Αμερικάνος που πήγε σινεμά και δεν είδε «Avengers». Με εισπράξεις 80.5 εκατομμύρια δολάρια σε 4.349 αίθουσες, οι «Εκδικητές» έκαναν το δεύτερο καλύτερο άνοιγμα πρώτης ημέρας όλων των εποχών, με την πρώτη θέση να παραμένει γερά στο δεύτερο μέρος του «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου» με 91 εκατομμύρια δολάρια.

Και ενώ οι παγκόσμιες εισπράξεις της ταινίας αναμένεται να ξεπεράσουν μετά το Σαββατοκύριακο τα 500 εκατομμύρια δολάρια (αφού οι «Αvengers» έχουν ήδη κυκλοφορήσει εκτός Αμερικής), όλοι περιμένουν να δουν αν η παρέα του Iron, του Θορ, του Hulk και των άλλων παιδιών θα καταφέρει να τερματίσει το τριήμερο στην Αμερική με εισπράξεις περισσότερες από τα 169.1 εκατομμύρια δολάρια που κρατούν το «O Xάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου Μέρος Β'» στην πρώτη θέση του καλύτερου ανοίγματος όλων των εποχών.

Αν συμβεί αυτό, ο Τζος Γουίντον θα μπορεί να είναι διπλά περήφανος, αφού κατάφερε όχι μόνο να φτιάξει την πιο εμπορική ταινία με σούπερ ήρωες στην ιστορία του σινεμά, αλλά και αυτή με τις καλύτερες κριτικές. Ρεκόρ όχι αμελητέο σε μια εποχή που το Χόλιγουντ βάλλεται από παντού για έλλειψη ιδεών, πρωτοτυπίας και δημιουργικότητας.

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους «Avengers»