Buzz

Η αγάπη σαν ένα ματωμένο κομμάτι σάρκας. «Beast» του Κρίστοφερ Μπόε

στα 10

H νέα ταινία του Κρίστοφερ Μπόε «Beast», μια ιστορία εμμονής και μιας καταστροφικής ερωτικής σχέσης, μόλις απέκτησε ένα εντυπωσιακό τρέιλερ κι ένα (γυμνόστηθο) πόστερ.

Η αγάπη σαν ένα ματωμένο κομμάτι σάρκας. «Beast» του Κρίστοφερ Μπόε

Η ταινία του σκηνοθέτη του «Reconstruction» και του «Allegro», γυρίστηκε με ορμή και ταχύτητα πριν λίγους μήνες. Το φιλμ που θα κάνει την Ελληνική του πρεμιέρα στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε από την απόφαση του Μπόε να γυρίσει μια ταινία, δίχως την συνηθισμένη αργοπορία που συνοδεύει τις κινηματογραφικές παραγωγές. Τον περασμένο Ιανουάριο, τηλεφώνησε στην παραγωγό του Τίνε Γκρου Πφάιφερ λέγοντάς της: «Θα γυρίσουμε μια ταινία σε λίγες εβδομάδες. Δεν έχω ακόμη ιδέα τι ταινία θα είναι, αλλά θα μου έρθει μέχρι να ξεκινήσουμε».

Μέχρις ότου να τηλεφωνήσει στον Νίκολας Μπρο, τον ηθοποιό φετίχ του λίγες μέρες αργότερα, η ιδέα ήταν εκεί. Θα γύριζαν ένα ερωτικό-ψυχο-δράμα-τρόμου. Κάπου ανάμεσα στο «Ποιός Φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ» και το «Alien».

Ο Μπρο που συνεργάζεται για έκτη φορά με τον Μπόε, υποδύεται στο «Beast» έναν συγγραφέα του οποίου η παθιασμένη, υπερβολική αγάπη για τη γυναίκα του Μαξίν, τον μεταμορφώνει από έναν σύζυγο γεμάτο κατανόηση, σε ένα διψασμένο για αίμα τέρας.

«Η πρόθεσή μου ήταν να αποδώσω όλη την γκάμα των συναισθημάτων που μπορεί να βιώσει ένα παντρεμένο ζευγάρι στην διάρκεια μιας μέρας, από την απέχθεια ως την γεμάτη πάθος αγάπη» λέει ο Μπόε. «Δεν ήθελα όμως να δείξω τίποτα από τα όσα μεσολαβούν στην καθημερινότητά τους, έτσι από την αρχή, η ιδέα ήταν αυτή ενός φιλμ αποσπασματικού, κομματιασμένου».

Οι εικόνες του «Beast» πάντως στο πρώτο τρέιλερ που μπορείτε να δείτε πιο κάτω, μοιάζουν τουλάχιστον εντυπωσιακές και πιστές στην πρόθεση του σκηνοθέτη να κινηματογραφήσει «το αληθινό πρόσωπο της αγάπης, όχι στην καλογυαλισμένη παστέλ εκδοχή του όπως συνήθως απεικονίζεται, αλλά σαν ένα μεγάλο κομμάτι σάρκας που με ενέργεια και δύναμη μας τροφοδοτεί με αίμα ως τον θάνατο».