Buzz

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο ζητάει πίσω τα «κομμένα» Οσκαρ

στα 10

Ο σκηνοθέτης αποδέχτηκε το τιμητικό βραβείο της Ενωσης Κριτικών του Χόλιγουντ ζητώντας από τους ανθρώπους της βιομηχανίας να δράσουν, ενθαρρύνοντάς τους να μιλήσουν ενάντια στην αλλαγή που θέλει μέρος των φετινών βραβείων Οσκαρ να δίνονται εκτός της ζωντανής τελετής.

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο ζητάει πίσω τα «κομμένα» Οσκαρ

Οταν η Ακαδημία ανακοίνωσε πως αποφάσισε να «κόψει» αρκετά βραβεία από την ζωντανή μετάδοση των βραβείων Οσκαρ, τόσο από τους ανθρώπους μέσα στην κινηματογραφική βιομηχανία όσο και από τους φανς.

Ενας από αυτούς ήταν και Γκιγιέρμο ντελ Τόρο ο οποίος, όταν χτες αποδείχτηκε το τιμητικό βραβείο της Ενωσης Κριτικών του Χόλιγουντ, αναφέρθηκε και στην απόφαση της Ακαδημίας να μην ανακοινώσει ζωντανά οχτώ βραβεία αλλά να τα μοντάρει και να τα δείξει κάποια στιγμή μέσα στην διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης της τελετής απονομής των βραβείων Οσκαρ, η οποία θα μεταδοθεί στις 27 Μαρτίου.

Διαβάστε ακόμα: Oscars 2022: Το Οσκαρ αγαπημένης ταινίας ίσως δεν θα πάει εκεί που κάποιοι περίμεναν

guillermo del toro 607

«Δεν κάνουμε [ταινίες] μόνοι μας, τις κάνουμε μαζί, και οι άνθρωποι που τις έφτιαξαν μαζί μας διακινδύνευαν τα πάντα σε μια πανδημία. Αν κάποια χρονιά ήταν η χρονιά που έπρεπε να θυμόμαστε, αυτή δεν ήταν η χρονιά να μην ακούσουμε τα ονόματά τους ζωντανά στα Οσκαρ. Αυτή είναι η χρονιά που πρέπει να τα πείτε — και να τα πείτε δυνατά», είπε ο ντελ Τόρο.

Ο ντελ Τόρο κάλεσε άλλους στην αίθουσα να δράσουν, ενθαρρύνοντάς τους να μιλήσουν ενάντια στην αλλαγή. «Πολλοί από εσάς που έχετε φωνή και που μπορείτε να την πείτε θα πρέπει να πείτε “δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό”. Δεν πρέπει να το κάνουμε φέτος. Δεν πρέπει να το κάνουμε ποτέ, αλλά φέτος είμαστε μαζί σε αυτό. Η τέχνη είναι καλή. Κάθε φορά που λέμε κάτι, επικαλούμαστε μια ολόκληρη πραγματικότητα με αυτό, και πρέπει να πούμε ότι αυτό, το 2021, ήταν μια εξαιρετική χρονιά για ταινίες».

Μπορείτε να δείτε τον ευχαριστήριο λόγο του παρακάτω.