Industry

Gros Plan: Δοκιμάστε τα σινεφιλικά σας ένστικτα!

στα 10

Από τις 3 μέχρι και τις 7 Φεβρουαρίου, στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, το Gros Plan θα παρουσιάσει με ελεύθερη είσοδο 8 αποκλειστικές πρεμιέρες διεθνών ταινιών σε ένα ειδικά επιλεγμένο σινεφίλ κοινό.

Flix Team
Gros Plan: Δοκιμάστε τα σινεφιλικά σας ένστικτα!

Μια νέα δράση δοκιμάζει τα σινεφιλικά ένστικτα του ελληνικού κοινού, δίνοντας την ευκαιρία στον θεατή να παρακολουθήσει με ελεύθερη είσοδο 8 ταινίες που δεν έχουν προβληθεί στην Ελλάδα και να βραβεύσει τις καλύτερες από αυτές.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το επίσημο δελτίο Τύπου του Gros Plan «τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων του κοινού θα δημοσιοποιηθούν στους Ελληνες διανομείς κινηματογραφικών ταινιών καθώς και στους διοργανωτές κινηματογραφικών φεστιβάλ με σκοπό οι ταινίες να αποκτήσουν διανομή στην Ελλάδα κι έτσι το κοινό έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει το κινηματογραφικό τοπίο της!»

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής:

Anton Checkov 1890

Τετάρτη 3/2 στις 19.30: Αντον Τσέχοφ – 1890 (Anton Chekhov – 1890) του Ρενέ Φερέτ (Γαλλία) / Καλοκαίρι 1890. Για να βγάλει λίγα χρήματα ώστε να συντηρήσει την οικογένειά του ο Άντον Τσέχοφ, ένας ταπεινός γιατρός, γράφει μικρά διηγήματα για εφημερίδες με το ψευδώνυμο Άντοσα Τσεκόντε.

The Gambler

Τετάρτη 3/2 στις 21.30: Ο Τζογαδόρος (The gambler / Losejas) του Ιγκνας Γιονίνας (Λιθουανία) / Ο Βινσέντας δουλεύει ως διασώστης σε ασθενοφόρο και είναι πολύ καλός στη δουλειά του, αλλά το πραγματικό του πάθος είναι ο τζόγος. Συχνά βρίσκεται σε δύσκολες καταστάσεις όπου αναγκάζεται να βρει λεφτά για να ξεχρεώσει αυτά που έχει δανειστεί. Έτσι ο Βινσέντας σκέφτεται να δημιουργήσει ένα παράνομο παιχνίδι τζόγου που σχετίζεται άμεσα με το επάγγελμά του.

Dora

Παρασκευή 5/2 στις 19.30: Ντόρα ή οι σεξουαλικές νευρώσεις των γονιών μας (Dora or the Sexual Neuroses of Our Parents) της Στίνα Βέρλενφελς (Ελβετία/Γερμανία) / Η Ντόρα είναι 18 ετών και έχει νοητική στέρηση. Οι γονείς της αποφασίζουν να σταματήσουν τα ψυχοφάρμακα που της δίνουν κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Ντόρα να γίνει πιο δραστήρια και περίεργη για τον κόσμο. Πως θα αντιδράσουν οι γονείς της όταν μια μέρα μάθουν ότι η Ντόρα είναι έγκυος;

Cruel

Παρασκευή 5/2 στις 21.30: Απάνθρωπος (Cruel) του Ερίκ Σεριέρ (Γαλλία) / O Πιερ Ταρντιέ δουλεύει σε δουλειές μερικής απασχόλησης και χαμηλών απαιτήσεων. Μένει σε ένα παλιό σπίτι με τον άρρωστο πατέρα του. Ο Πιερ είναι επίσης ένας κατά συρροή δολοφόνος. Τα θύματά του είναι φυσιολογικά άτομα με φυσιολογικές ζωές.

Homesick

Σάββατο 6/2 στις 19.30: Εγκλωβισμένη (Homesick) του Τζέικομπ Μ. Ερβα (Γερμανία/Αυστρία) / Η Τζέσικα μετακομίζει σε ένα νέο διαμέρισμα με τον σύντροφό της, τον Λόρενζ. Όσο βρίσκεται στο σπίτι της, η Τζέσικα για κάποιο λόγο δεν νιώθει ασφάλεια. Αντίθετα, νιώθει εκτεθειμένη και ευάλωτη σε διάφορες μικρές και μεγάλες παρενοχλήσεις. Τι σχέση έχει η γειτόνισα της με αυτές τις παρενοχλήσεις και γιατί παρακολουθεί την Τζέσικα πίσω από μισόκλειστες κουρτίνες;

Cowboys

Σάββατο 6/2 στις 21.30: Καουμπόιδες (Cowboys) του Τομισλάβ Μρσικ (Κροατία) / Μια κωμωδία για οχτώ ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από θέατρο, αλλά παρόλα αυτά επιθυμούν να ανεβάσουν μια θεατρική παράσταση αγνοώντας όλους τους κανόνες της σκηνής. Στο μόνο που συμφωνούν είναι ότι θα ανεβάσουν ένα Γουέστερν!

Summer Solstice

Κυριακή 7/2 στις 19.30: Θερινό Ηλιοστάσιο (Summer Solstice) του Μισάλ Ρογκάλσκι (Πολωνία/Γερμανία) / Πολωνία, 1943: Η αγάπη, η φιλία και η μοίρα ενώνουν τις ζωές τεσσάρων νεαρών ανθρώπων. Ένας νεαρός Πολωνός, η κόρη ενός αγρότη, ένας Γερμανός στρατιώτης και μια Εβραία από τη Βαρσοβία θα συναντηθούν ένα καλοκαίρι και οι ζωές τους θα αλλάξουν για πάντα.

Κυριακή 7/2 στις 21.30: Οι αγαπημένοι μας (Our Loved Ones / Les Êtres Chers) της Αν Εμόντ (Καναδάς) / Το 1978, ο Γκάι βρίσκεται νεκρός στο υπόγειο του σπιτιού του στα περίχωρα του Κεμπέκ. Η πραγματική αιτία του θανάτου του παραμένει ένα μυστήριο για την οικογένειά του. Μετά από πολλά χρόνια, ο γιος του, Ντέιβιντ –τώρα και ο ίδιος πατέρας δύο παιδιών- θα πρέπει να κουβαλήσει το βάρος αυτής της τραγωδίας.


Παράλληλες Δράσεις

Masterclass Eye on Films / Ειδικό masterclass με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στο Ινστιτούτο Θερβάντες με καλεσμένο από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα Eye on Films (EoF) για την στήριξη νέων δημιουργών που θα προσφέρει πρακτικές συμβουλές για διανομή και χρηματοδότηση της ταινίας σου σε Ευρωπαϊκό επίπεδο! Εισηγήτρια του masterclass θα είναι η Γκαέλ Σιμονέτι, εκπρόσωπος της πλατφόρμας EyeonFilms.Η πλατφόρμα Eye on Films (EoF) είναι μια πλατφόρμα υποστήριξης για την διάχυση των πρώτων και δεύτερων ταινιών από ανερχόμενους σκηνοθέτες σε ένα δίκτυο συνεργατών τους που περιλαμβάνει φεστιβάλ, διανομείς, ΜΜΕ, ιδρύματα, πλατφόρμες VOD, κ.α. και επίσης διασφαλίζει την διανομή και την εκμετάλλευσή των ταινιών που έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα. Η πλατφόρμα αναπτύχθηκε το 2011 από την Wide και με την υποστήριξη του Creative Europe, η Eye on Films μετράει πάνω από 120 διεθνείς συνεργάτες, ανάμεσά τους 52 φεστιβάλ σε πάνω από 40 χώρες και με ένα κατάλογο με πάνω από 70 ταινίες. Κάνουν δράσεις ώστε να αυξήσουν την ορατότητα του ανεξάρτητου κινηματογράφου, ειδικά μέσα από πειραματισμούς με τις δυνατότητες του διαδικτύου με συνεργασίες με πλατφόρμες VOD και με το προσωπικό τους κανάλι Eyeflick.net.

Petit Plan Παράλληλα με το Gros Plan θα ξεκινήσει και η δράση Petit Plan, όπου θα γίνουν αποκλειστικές προβολές για εφηβικό κοινό ηλικίας 15-18 σε συνεργασία με Λύκεια της Αττικής. Έτσι δίνεται η ευκαιρία στο εφηβικό κοινό να εκφράσει τη γνώμη του για τον ανεξάρτητο κινηματογράφο και, μέσω της κριτικής του, να συμβάλει στη διαμόρφωση του. Η δράση είναι σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή δράση Eye to Eye.Αν εκπροσωπείτε κάποιο σχολείο μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για τις προβολές του Petit Plan εδώ:https://grosplan.gr/petit-plan/

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν τις προβολές του και να συμμετάσχετε στις παράλληλες δράσεις του στο επίσημο site του Gros Plan.