Buzz

Ελληνικές ταινίες μικρού μήκους και το 2022 στην Ανδόρα

στα 10

Και τον Ιανουάριο, ελληνικές μικρού μήκους ταινίες συνοδεύουν τις προβολές στον κινηματογράφο Ανδόρα.

Flix Team
Ελληνικές ταινίες μικρού μήκους και το 2022 στην Ανδόρα

Οπως και το 2021, κάθε εβδομάδα, ο κινηματογράφος Ανδόρα συνεχίζει να προβάλλει επιλεγμένες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους πρόσφατης παραγωγής, πριν από την προβολή των μεγάλου μήκους ταινιών της διανομής.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει για στόχο την ανάδειξη της ελληνικής μικρού μήκους ταινίας, που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής, μέσα από την καθιέρωση ενός σταθερού ραντεβού για το κοινό με το είδος αυτό στην συγκεκριμένη αίθουσα.

Από την Πέμπτη 13/1 και για μία εβδομάδα θα προβάλλεται το «Souls all unaccompanied» (26') του Γιώργου Τελτζίδη. Τιμητική διάκριση ερμηνείας στο 44ο Φεστιβάλ Δράμας για τον μικρό πρωταγωνιστή Τζουβάνι Γκουίργκουις.

Στις 20/1 και όλη την εβδομάδα που ακολουθεί, θα προβάλλεται το «Soul Food» (24') του Nίκου Τσεμπερόπουλου. (Η ταινία απέσπασε τα βραβεία σκηνοθεσίας αλλά και Α’ ανδρικού ρόλου για το νεαρό Απόλλωνα Σαρρή, στο 44ο Φεστιβάλ Δράμας).

Από τις 27/1 θα προβάλλεται το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ του Χρήστου Καρτέρη «Τεό, ο Γείτονάς μου» (14'). H ταινία τιμήθηκε με το Βραβείο Μικρού Μήκους Ταινίας Ντοκιμαντέρ από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (12α Βραβεία Ίρις) και με το Βραβείο Ντοκιμαντέρ στο 43ο Φεστιβάλ Δράμας.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ

Souls all Unaccompanied

Souls all Unaccompanied του Γιώργου Τελτζίδη

Ο Μπαχάρ είναι ένας δωδεκάχρονος που φιλοξενείται σε έναν ξενώνα για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες. Η Κάτια, μια πρώην κατάδικος που προσπαθεί να βάλει την ζωή της σε τάξη, εργάζεται εκεί ως φροντιστής. Όταν τα πράγματα ζορίσουν για τον Μπαχάρ, η Κάτια θα είναι δίπλα του.

Soul Food

Soul Food του Νίκου Τσεμπερόπουλου

Ο 15χρονος Γιάννης μετακομίζει με τη μητέρα του στο σπίτι του συντρόφου της. Στη νέα του γειτονιά, κάνει παρέα με την 40χρονη Όλγα, αλλά και με μία παρέα έφηβων. Η Όλγα ζει απομονωμένη στο υπόγειο της πολυκατοικίας, ενώ η παρέα όποτε πετύχει την Όλγα στο δρόμο, της κάνει bullying. Ο νεοφερμένος έφηβος, μετεωρίζεται ανάμεσα στην κουλ παρέα της γειτονιάς του και την “περίεργη” γειτόνισσά του.Ηθοποιοί: Έλενα Τοπαλίδου, Aπόλλωνας Σαρρής, Άλκηστις Πουλοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης | Σενάριο: Νίκος Τσεμπερόπουλος

Τεο ο Γείτονας 607

Τεό, ο Γείτονάς Μου του Χρήστου Καρτέρη

«Ο Τεό μένει δίπλα μου. Απολαμβάνει την απομόνωση. Επιλέγει να ζει στο δικό του, ξεχωριστό ρυθμό. Κάποιοι θα τον χαρακτήριζαν ιδιόρρυθμο, κάποιοι άλλοι περιθωριακό. Για τον Τεό δεν έχει σημασία. Ο ίδιος έχει καταφέρει να δημιουργήσει τον προσωπικό του μικρόκοσμο, μέσα στον οποίο αισθάνεται άνετα. Ένα σύνολο ξεχωριστών συνηθειών και αντιλήψεων συνθέτουν την αδιατάρακτη ζωή του. Η πιο βαθιά επιθυμία του είναι να βρει έναν άνθρωπο με τον οποίο να μοιράζονται τις ίδιες σκέψεις». Χρήστος Καρτέρης

Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.

Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για τον κινηματογράφο Ανδόρα.