Φεστιβάλ / Βραβεία

Τι θα λέγατε για 7 μέρες μακριά απ’ όλους, με μόνη παρέα 60 νέες ταινίες;

στα 10

Το φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ ψάχνει έναν εθελοντή που θα κάνει ακριβώς αυτό.

Τι θα λέγατε για 7 μέρες μακριά απ’ όλους, με μόνη παρέα 60 νέες ταινίες;

Καθώς το φεστιβάλ δεν θα γίνει ως συνήθως, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού την οποία η Σουηδία αναγνωρίζει πλέον στο πραγματικό της μέγεθος, η διοργάνωση δοκιμάζει διαφορετικές, απροσδόκητες λύσεις. Μια από αυτές είναι η δημιουργία του «Isolated Cinema» ενός «κινηματογράφου» σε ένα μικροσκοπικό απομακρυσμένο νησί του σουηδικού αρχιπελάγους το Pater Noster.

Εκεί ένας τυχερός θεατής θα περάσει εφτά μέρες μόνος, δίχως υπολογιστή, τηλέφωνο ή βιβλία, με μόνη συντροφιά τις ταινίες του φεστιβάλ που θα είναι διαθέσιμες σε μια αίθουσα προβολής ή σε ένα κλειδωμένο ipad, αν θέλει να τις δει σε ένα διαφορετικό μέρος από την αίθουσα προβολής.

pater noster 607

Το φεστιβάλ θα οργανώσει δυο ακόμη «Isolated Cinemas», ένα στο Draken cinema την βασική αίθουσα διεξαγωγής του, στην οποία οι ταινίες θα προβάλλονται για έναν μόνο θεατή τη φορά κι ένα στο Scandinavium ένα κλειστό γήπεδο χόκεϊ, το οποίο θα είναι ανοιχτό για έναν θεατή σε κάθε προβολή.

pater noster 607

Αν θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή για να περάσετε εφτά μέρες μόνοι στο Pater Noster (θα πρέπει να ταξιδέψετε στο Γκέτεμποργκ με δικά σας έξοδα, αλλά το φεστιβάλ θα αναλάβει όλα τα υπόλοιπα) κάντε την αίτησή σας εδώ!