Buzz

Δυο αγόρια κι ένα κλεμμένο αυτοκίνητο. Ο Φατίχ Ακίν επιστρέφει με το «Goodbye Berlin»

στα 10

Η νέα του ταινία είναι βασισμένη σε ένα βιβλίο για εφήβους, ενώ στα σκαριά είναι ήδη η επόμενη με την Νταϊάν Κρούγκερ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Δυο αγόρια κι ένα κλεμμένο αυτοκίνητο. Ο Φατίχ Ακίν επιστρέφει με το «Goodbye Berlin»

Μετά την σε κάθε επίπεδο αποτυχημένη απόπειρά του να κάνει ένα επικό, μεγαλόπνοο ιστορικό δράμα με το «The Cut», ο Φατίχ Ακίν επιστρέφει με ένα φιλμ που είχε αρκετά χρόνια στο μυαλό του, αλλά το οποίο χρειάστηκε να περιμένει λίγο, όταν η χρηματοδότηση για το «The Cut» προχώρησε.

Το «Tschick» όπως είναι ο γερμανικός τίτλο του βιβλίου του Βόλφγκανγκ Χερντορφ, είναι η ιστορία δυο δεκατετράχρονων αγοριών που «δανείζονται» ένα αυτοκίνητο και ξεκινούν για μια εκδρομή στην εξοχή. Ενα από τα πιο πετυχημένα βιβλία εφηβικής λογοτεχνίας στην χώρα του, το «Tschick» έχει μεταφραστεί σε 24 γλώσσες κι έχει κερδίσει δεκάδες βραβεία.

Διαβάστε ακόμη: Δέκα αλήθειες από τον Φατίχ Ακίν

Goodbye Berlin 607

Ο Φατίχ Ακίν διάβασε το βιβλίο πριν από πέντε χρόνια και από την πρώτη στιγμή ήθελε να το μεταφέρει στο σινεμά, καθώς όπως λέει του θύμισε κάτι από την δική του εφηβεία όταν κι εκείνος ένοιωθε ότι βρισκόταν πάντα στο περιθώριο. Λέει επίσης ότι εξακολουθεί να μην είναι σίγουρος αν το φιλμ του απευθύνεται σε εφήβους ή σε ένα πιο ενήλικο κοινό, αλλά πως σε όποια ηλικία κι αν ανήκεις, η ιστορία του φιλμ σε αφορά με κάποιο τρόπο. Κι αυτή μπορεί να είναι μεν η πρώτη παιδική ταινία του Ακίν, αλλά απ ότι φαίνεται δεν θα είναι και η τελευταία, αφού απ, ότι φαίνεται, έχει μια ακόμη ανάλογη ταινία στα σκαριά.


Το φιλμ θα βγει στις αίθουσες της Γερμανίας τον Σεπτέμβριο, κάτι που κάνει την συμμετοχή του στο φεστιβάλ της Βενετίας σχεδόν βέβαιη, όμως ο Ακίν βρίσκεται ήδη στην προετοιμασία της επόμενης ταινίας του «In the Fade» (Aus Dem Nichts), η οποία θα ξεκινήσει γυρίσματα το φθινόπωρο.

Κι αυτή είναι ένα σχέδιο που ο Φατίχ είχε στο μυαλό του εδώ κι αρκετά χρόνια και παρ΄ ότι η ακριβής της υπόθεση δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, πληροφορίες θέλουν το στόρι να φέρνει στο μυαλό κάτι από τον «Ταξιτζή». Αυτό που ξέρουμε ήδη είναι ότι τον βασικό γυναικείο ρόλο θα κρατά η Νταϊάν Κρούγκερ η οποία αν και γεννημένη στην Γερμανία, θα κάνει εδώ την πρώτη γερμανόφωνη ταινία της.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: