Φεστιβάλ / Βραβεία

35 βραβευμένες μικρού μήκους στις «Χρυσές Νύχτες» της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

στα 10

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, φιλοξενεί στην Αθήνα για 6η συνεχή χρονιά, τις Χρυσές Νύχτες, με 35 από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους της χρονιάς απ' όλον τον κόσμο.

Flix Team
35 βραβευμένες μικρού μήκους στις «Χρυσές Νύχτες» της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Οι «Χρυσές Νύχτες» που φτάνουν για έκτη χρονιά και στην Ελλάδα, πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ακαδημίας των Cesar (Γαλλία) και διοργανώνεται σε συνεργασία με Ακαδημίες Κινηματογράφου όλου του κόσμου: Ενα πρόγραμμα προβολών, με 35 διεθνείς Ταινίες Μικρού Μήκους, οι οποίες βραβεύθηκαν τη χρονιά που πέρασε, από τις Εθνικές Ακαδημίες Κινηματογράφου των χωρών προέλευσης τους (Οσκαρ, Σεζάρ, Γκόγια, BAFTA, Ιρις, κλπ).

Οπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: «Μέσα από τις ταινίες που θα προβληθούν, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν έναν κινηματογραφικό γύρο του κόσμου. Να έρθουν σε επαφή με εικόνες, ήχους, χαρακτήρες και ιστορίες από γνώριμες ή μακρινές κουλτούρες και φυσικά να ανακαλύψουν πολλούς και διαφορετικούς τρόπους κινηματογραφικής αφήγησης. Ταινίες από τις ΗΠΑ ως την Ταϊβάν και από τη Νότια Αφρική ως τη Σουηδία, θα προβληθούν συγκεντρωμένες, σ’ένα διήμερο με ελεύθερη είσοδο».

Οι προβολες θα γίνουν στις 13 και 14 Ιουνίου, στον κινηματογράφο Αστορ (ώρες προβολών 17.45 - 00.00).

Χρυσές Νύχτες 2019

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.