Φεστιβάλ / Βραβεία

Οι Χρυσές Σφαίρες προσθέτουν δυο νέες κατηγορίες βραβείων

στα 10

Κινηματογραφικό Επίτευγμα στο Box Office και Καλύτερος Stand-Up Κωμικός είναι οι δυο κατηγορίες οι οποίες έρχονται από φέτος στις Χρυσές Σφαίρες.

Οι Χρυσές Σφαίρες προσθέτουν δυο νέες κατηγορίες βραβείων

Σε μια προσπάθεια ριζικής ανανέωσης των βραβείων τους, η Ενωση των Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ αποφάσισε να προσθέσει δυο νέα βραβεία στις Χρυσές Σφαίρες, σύμφωνα με το Variety. Τα δυο αυτά βραβεία θα τιμήσουν ταινίες με επιτυχία στο box office είτε σε ώρες προβολών σε streaming πλατφόρμες, καθώς και θα αναγνωρίσουν την καλύτερη ερμηνεία σε stand-up κωμωδία.

Το πρώτο νέο βραβείο είναι η Χρυσή Σφαίρα για Κινηματογραφικό Επίτευγμα στο Box Office. Οι επιλέξιμες υποψηφιότητες θα είναι μεταξύ των ταινιών μεγάλου μήκους με τα υψηλότερα κέρδη ή τις περισσότερες προβολές της χρονιάς σε streaming πλατφόρμες. Οι τίτλοι πρέπει να έχουν εισπράξει τουλάχιστον 150 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας, εκ των οποίων τα 100 εκατομμύρια πρέπει να προέρχονται από το αμερικάνικο box office.

Διαβάστε ακόμα: Οι Χρυσές Σφαίρες επιστρέφουν στο NBC

golden globes 607

Οι streaming ταινίες με ανάλογη τηλεθέαση θα ληφθούν υπόψη με βάση δεδομένα από «αναγνωρισμένες πηγές του κλάδου». Οκτώ ταινίες θα είναι επιλέξιμες για αυτό το βραβείο και μπορούν επίσης να διαγωνιστούν για κατηγορίες όπως για Καλύτερη Δράμα ή Κωμωδία, εφόσον πληρούν τα κριτήρια για αυτές.

Η δεύτερη νέα κατηγορία, η Καλύτερη Ερμηνεία σε Stand-Up Comedy στην τηλεόραση, αναγνωρίζει εξαιρετική δουλειά από έναν κωμικό σε παραδοσιακή μορφή stand-up (ή ως ξεκάθαρο μέλος κάποιου θιάσου ή συνόλου). Θα ληφθούν υπόψη οι stand-up κωμωδίες που μεταδίδονται στην τηλεόραση, στη καλωδιακή τηλεόραση, στις πλατφόρμες και στα pay-per-view. Οι stand-up κωμωδίες πρέπει να έχουν αναγνωρισμένο διανομέα και μεμονωμένοι λογαριασμοί μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν θα μπορούν να επιλεγούν.