Buzz

«Go For Sisters»: Νέα ταινία για τον Τζον Σέιλς

στα 10

Americana, ναρκωτικά, αστυνομικοί και ανθρώπινες ιστορίες με υπαρξιακά εμπόδια: το σινεμά του Τζον Σέιλς είναι και πάλι εδώ.

«Go For Sisters»: Νέα ταινία για τον Τζον Σέιλς

Μπορεί να έχει σκηνοθετήσει κάποια από τα αριστουργήματα του σύγχρονου αμερικανικού σινεμά, όπως το «Lone Star» και το «Limbo», αλλά οι ταινίες του Τζον Σέιλς, ανέκαθεν ανεξάρτητες και χαμηλού προφίλ, γίνονται όλο και πιο δυσεύρετες για το διεθνές κοινό.

Απόδειξη η προηγούμενη δουλειά του, το περσινό «Amigo» με πρωταγωνιστή τον Κρις Κούπερ (διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ), που προβλήθηκε κυρίως φεστιβαλικά (στην Ελλάδα στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) και στην Αμερική σε τόσο μικρό κύκλωμα, που σε εισπράξεις έφτασε οριακά τις 185.000 δολάρια.

Ωστόσο ο Τζον Σέιλς όχι απλώς δεν το βάζει κάτω, αλλά μοιάζει ν’ απολαμβάνει τη μοναχική του διαδρομή, μια και μέσα στο καλοκαίρι ξεκινά τα γυρίσματα της νέας, 18ης ταινίας του.

Ο τίτλος είναι «Go For Sisters» και αυτή είναι η υπόθεση, όπως την περιγράφει ο ίδιος στο blog του: «Η ιστορία παρακολουθεί δυο φίλες, την Μπερνίς και την Φοντέιν, που μεγάλωσαν τόσο κοντά η μια στην άλλη που ‘περνιούνταν για αδελφές’, αλλά στη συνέχεια χάθηκαν για είκοσι χρόνια. Ξανασυναντιούνται όταν στην αστυνομικό, πια, Μπερνίς ανατίθεται να περιφρουρεί την Φοντέιν που μόλις έχει αποφυλακιστεί και προσπαθεί να κόψει την ηρωίνη. Μόνο που η Μπερνίς έχει ν’ αντιμετωπίσει ένα ακόμα πιο απειλητικό πρόβλημα.»

Σύμφωνα με το blog του Σέιλς, «η ταινία αποτελεί την επιστροφή του στην guerilla παραγωγή που συνήθιζε για τις ταινίες του τη δεκαετία του ’80, όπως στα 'Return of the Secaucus Seven,' 'Lianna' και 'Brother from Another Planet.'» Τι να φανταστούμε, δηλαδή, εάν αυτή η ταινία θεωρείται guerilla σε σχέση με… τις προηγούμενες;

Στο καστ του ο Σέιλς έχει επιλέξει γνώριμα πρόσωπα από τη λατίνο και αφροαμερικανική κοινότητα, όπως τους ΛίσαΓκέι Χάμιλτον, Γιολάντα Ρος, Εντουαρντ Τζέιμς Ολμος, Εκτορ Ελιζόντο και Αϊζέια Γουόσινγκτον.