Industry

Γνωρίστε τις πιο… αποτυχημένες ταινίες της χρονιάς!

στα 10

Αυτές είναι οι ταινίες που έκαναν τα λιγότερα εισιτήρια απ’ όλες, στην αμερικανική αγορά. Μήπως αξίζουν της προσοχής μας;

Γνωρίστε τις πιο… αποτυχημένες ταινίες της χρονιάς!

Κάποιοι βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο, κάποιοι μισογεμάτο. Μέσα στον εισπρακτικό θρίαμβο ταινιών σαν το «Avengers», κάποιοι άλλοι τίτλοι, λιγότερο αβανταδόρικοι, βρήκαν τον τρόπο να μείνουν κλασικοί, να χαρακτηρίσουν τη χρονιά που τελείωσε: δώστε μία ευκαιρία στις ταινίες που, μέσα στο 2012, έκαναν τη μεγαλύτερη… αποτυχία στην αμερικανική αγορά!

Θριαμβευτής στην πρώτη θέση, το «The Ghastly Love of Johnny X» υποψιαζόμαστε ότι, αν το είχε δει, θα έμπαινε και στη λίστα των καλύτερων ταινιών του Τζον Γουότερς. Ανήλικοι επαναστάτες σε αναμορφωτήριο της Αμερικής του ’50 πρωταγωνιστούν σ’ ένα… μουσικοχορευτικό μελόδραμα επιστημονικής φαντασίας, σε μια ταινία από την οποία δε λείπει πραγματικά τίποτα, εκτός ίσως από ένα καλύτερο μάρκετινγκ!

Το φιλμ του Πολ Μπάνελ βγήκε στις 26 Οκτωβρίου, σε μία (1) αίθουσα κι αποκόμισε στη συνολική του διάρκεια 117 δολάρια, έκανε δηλαδή, πολύ χοντρικά, λιγότερα από 15 εισιτήρια.

Δείτε το τρέιλερ και συνεχίστε παρακάτω:


Στη δεύτερη θέση στέκεται περήφανα το «Playback», του ελληνοαμερικανού Μάικ Νικλς (όχι Νίκολς), με πρωταγωνιστή μάλιστα το πάλαι ποτέ teenage ίνδαλμα Κρίστιαν Σλέιτερ. Πρόκειται για αστυνομική ιστορία τρόμου, με τον Σλέιτερ ως αστυνομικό να διερευνά το φόνο ενός παιδιού σε μια μικρή πόλη και να πέφτει επάνω σε κακόβουλα πνεύματα που δεν τον αφήνουν σε ησυχία.

Το φιλμ βγήκε στις 16 Μαρτίου σε μία, επίσης, αίθουσα. Εκανε στο ταμείο 252 δολάρια την πρώτη εβδομάδα προβολής (περίπου 30 εισιτήρια) και τη δεύτερη εβδομάδα άλλα… 12 δολάρια (την είδε, δηλαδή, ένας ακόμα θεατής) και κάπου εκεί εξαφανίστηκε!

Δείτε το τρέιλερ: