Industry

Γίνετε καλύτεροι κινηματογραφιστές. Μπορείτε.

στα 10

Με την υποστήριξη του MEDIA, σεμινάρια σε ολόκληρη την Ευρώπη καλούν επαγγελματίες κινηματογραφιστές και παραγωγούς να εκπαιδευθούν σε όσα απαιτεί η νέα εποχή ανταγωνιστικότητας στο χώρο των οπτικοακουστικών μέσων. Σημειώστε αυτό που σας ενδιαφέρει και προλάβετε τις ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων.

Γίνετε καλύτεροι κινηματογραφιστές. Μπορείτε.

Είναι πλέον αποδεδειγμένο πως η συμμετοχή ενός κινηματογραφιστή ή παραγωγού στα ευρωπαϊκά σεμινάρια κατάρτισης δεν ωφελεί μόνο τους ίδιους και τις ικανότητες τους σε διεθνές επίπεδο, αλλά αποτελεί και το πρώτο βήμα προς μια «ευρωπαϊκή» θεώρηση της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής, ειδικά σε μια εποχή που το ελληνικό σινεμά συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος παγκοσμίως.

Παρακάτω θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για το ποιο σεμινάριο ταιριάζει στη δική σας ιδιότητα και τι περιλαμβάνει η εκπαιδευτική του διαδικασία. Προσοχή στις ημερομηνίες λήξης υποβολής αιτήσεων.

Mega Plus- European Master in Audiovisual Management

  • Ημερομηνία Διεξαγωγής: Ιούνιος 2012- Μάρτιος 2013, Μάλαγα, Ισπανία
  • Ολοκλήρωση αιτήσεων: 28 Φεβρουαρίου 2012

Tο πρόγραμμα European Master in Audiovisual Management του Media Business School της Μαδρίτης είναι ένας κύκλος μαθημάτων διάρκειας εννέα μηνών στη διαχείριση οπτικοακουστικού υλικού. Η σειρά μαθημάτων χωρίζεται σε δεκατέσσερις εβδομάδες ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, πρακτική άσκηση έξι εβδομάδων σε μία ευρωπαϊκή εταιρία παραγωγής ή διανομής και μία τελική εβδομάδα αξιολόγησης. Το Mega Plus απευθύνεται σε νέους παραγωγούς και σε πρόσφατους αποφοίτους σχετικών τμημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.mega.mediaschool.org, e-mail: mega@mediaschool.org

ESoDoc - European Social Documentary

  • Ημερομηνία Διεξαγωγής: 13- 18 Μαΐου 2012, Μπρετόνικο, Ιταλία / 9-14 Ιουλίου 2012, Στρασβούργο, Γαλλία / 8- 14 Σεπτεμβρίου 2012, Βέλγιο
  • Ολοκλήρωση αιτήσεων: 2 Μαρτίου 2012

To σεμινάριο διαδικασίας παραγωγής ντοκιμαντέρ ESoDoc φιλοδοξεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες διαφορετικών συντελεστών της διαδικασίας παραγωγής ενός ντοκιμαντέρ, δίνοντας έμφαση σε ντοκιμαντέρ που αναφέρονται στα ανθρώπινα δικαιώματα, την κοινωνική δικαιοσύνη και την περιβαλλοντική προστασία.Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες που στοχεύουν στην κοινωνική αλλαγή και ιδιαίτερα σε όσους συνδυάζουν τη συμμετοχή τους στην οπτικοακουστική βιομηχανία με την εμπειρία της συνεργασίας με μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες: gronauer@zeligfilm.it και www.esodoc.eu

EURODOC Executives Seminar 2012

  • Ημερομηνία Διεξαγωγής: Ιούνιος 2012, Γερμανία / Σεπτέμβριος 2012, Γαλλία
  • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 5 Mαρτίου 2012

Το ετήσιο σεμινάριο ξεκίνησε το 2009 για να διευκολύνει την επικοινωνία των επαγγελματιών του τομέα των ντοκιμαντέρ, μέσα από συναντήσεις με ειδικούς και εξέταση συγκεκριμένων προτάσεων. Φέτος θα γίνουν δύο συναντήσεις, 6 ημερών στη Γερμανία και 5 ημερών στη Γαλλία. Το σεμινάριο παραγωγής ντοκιμαντέρ του Eurodoc επικεντρώνεται σε φιλόδοξα σχέδια που συνδυάζουν διαφορετικούς τρόπους αφήγησης και τρόπους παραγωγής. Δουλεύοντας με επαγγελματίες απ’ όλο τον κόσμο, το πρόγραμμα φιλοδοξεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ανταγωνιστικής σύγχρονης αγοράς. Οι εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες του Eurodoc προσφέρουν στους συμμετέχοντες πρακτικές γνώσεις για την ανάπτυξη και το pitching ενός ντοκιμαντέρ, τη δημιουργία διεθνούς δικτύου συμπαραγωγών, τις δυνατότητες για μελλοντικές συνεργασίες, την έρευνα και τη χρηματοδότηση συμπαραγωγών.

Για περισσότερες πληροφορίες: eurodoc@wanadoo.fr και www.eurodoc-net.com

MaiaWorkshopsFabulafilm

  • Ημερομηνία Διεξαγωγής: 16-20 Απριλίου 2012, Κρακοβία, Πολωνία / 24-28 Σεπτεμβρίου 2012, Λάτσιο, Ιταλία / 12-16 Νοεμβρίου 2012, Λιγκούρια, Ιταλία
  • Ολοκλήρωση αιτήσεων: 2 Μαρτίου 2012

Τo πρόγραμμα κατάρτισης Maia Workshops απευθύνεται σε ανερχόμενους παραγωγούς, σκηνοθέτες, σεναριογράφους και γενικά σε επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου. Αποτελούμενο από τρία ανεξάρτητα πενθήμερα σεμινάρια (Δημιουργικές οπτικές στην ανάπτυξη, Νομικά και οικονομικά θέματα και Αγορά και διανομή). το πρόγραμμα συνδυάζει θεωρητικές και πρακτικές προσεγγίσεις στο χώρο της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, με στόχο την καλύτερη κατάρτιση των ενδιαφερόμενων σε θέματα που εκτείνονται από την παραγωγή και τη δημιουργική ανάπτυξη ενός έργου, μέχρι τη διανομή και τις διοικητικές ικανότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.maiaworkshops.org, email: info@maiaworkshops.org

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και πλήρη ενημέρωση για τα σεμινάρια, τα προγράμματα και τις δραστηριότητες του προγράμματος MEDIA μπορείτε να βρείτε και στο επίσημο site του MEDIA DESK HELLAS.