Είναι λίγο δύσκολο να θεωρήσουμε πως ο ορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου έγινε με βιασύνη - αφού έχει περάσει αρκετός καιρός από την ημέρα που παραιτήθηκε το προηγούμενο. Εξ ου και προδίδει μάλλον δείγμα προχειρότητας η αντικατάσταση της Κάλλιας Παπαδάκη από μέλος του ΔΣ, «επειδή συμμετέχει ως σεναριογράφος σε παραγωγή της οποίας η αξιολόγηση εκκρεμεί στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ)». Πράγμα που θα έπρεπε να είναι γνωστό πριν επιλεγεί και άρα να αποκλείει τη συμμετοχή της στο νέο ΔΣ, σίγουρα πριν αυτο ανακοινωθεί.
Κρίμα, και για το γεγονος ότι η Κάλλια Παπαδάκη ήταν ένα από τα πραγματικά πολλά υποσχόμενα ονόματα του νέου ΔΣ.
Η τελική (;) σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου είναι είναι Πρόεδρος ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Πάνος Λουκάκος και μέλη η δικηγόρος Χριστίνα Μανωλοπούλου, η επίκουρος καθηγήτρια Χρυσάνθη Σωτηροπούλου, η σεναριογράφος Μιρέλλα Παπαοικονόμου, η μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και πληροφορικής Ελένη Πετρά και οι σκηνοθέτες Κώστας Φέρρης και Κωνσταντής Φραγκόπουλος.
Διαβάστε αναλυτικά: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου με Πρόεδρο τον Πάνο Λουκάκο
Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αντικατάσταση της Κάλλιας Παπαδάκη:
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει την αλλαγή της σύνθεσης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.
Καθώς η κ. Κάλλια Παπαδάκη συμμετέχει ως σεναριογράφος σε παραγωγή της οποίας η αξιολόγηση εκκρεμεί στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ), αντικαθίσταται στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΚ από την κ. Χρυσάνθη Σωτηροπούλου, Επίκουρο Καθηγήτρια στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών με γνωστικό αντικείμενο την ιστορία και θεωρία του κινηματογράφου. Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Αθηνών, και διδάκτωρ της ίδιας σχολής, ενώ έχει φοιτήσει και στο Τμήμα Σκηνοθεσίας της Σχολής Σταυράκου. Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων και βιβλίων, μεταξύ των οποίων τα Ελληνική κινηματογραφία 1965-1975, θεσμικό πλαίσιο, οικονομική κατάσταση, H διασπορά στον ελληνικό κινηματογράφο – επιδράσεις και επιρροές στη θεματολογική εξέλιξη των ταινιών της περιόδου 1945-1986, και Κινούμενα τοπία: Κινηματογραφικές αποτυπώσεις του ελληνικού χώρου. Έχει διατελέσει στέλεχος του Υπουργείου Πολιτισμού για θέματα κινηματογράφου, ενώ έχει πλούσια διδακτική εμπειρία. Είναι επίσης Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (ΠEKK), της οποίας διετέλεσε αντιπρόεδρος την περίοδο 2000-2001.