Buzz

Θα έκανε ποτέ ο Τζορτζ Μίλερ μια υπερηρωική ταινία;

στα 10

Ο Μίλερ, μιλώντας στις Κάννες, ανέφερε πως οι ταινίες των MCU και DCEU αντέχουν και έχουν τις ρίζες τους στην ελληνική, σκανδιναβική και ρωμαϊκή μυθολογία.

Θα έκανε ποτέ ο Τζορτζ Μίλερ μια υπερηρωική ταινία;

Ο Τζορτζ Μίλερ επιστρέφει στο σινεμά με μια νέα ταινία, εφτά ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής», με τίτλο «Three Thousand Years of Longing». Η ταινία, η οποία έκανε την πρεμιέρα της στις Κάννες την Παρασκευή που μας πέρασε, πρωταγωνιστούν η Τίλντα Σουίντον και ο Ιντρις Ελμπα και μιλάει για τη συνάντηση ενός λόγιου και ενός τζιν που της προσφέρει τρεις ευχές σε αντάλλαγμα για την ελευθερία του και η συνομιλία τους σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στην Κωνσταντινούπολη οδηγεί σε συνέπειες που κανείς δεν θα περίμενε.

Η ταινία έχει μερικές σαφές αναφορές από διάφορα υπερηρωικά κόμικς κι οπότε, φυσικά, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά την πρεμιέρα, ρωτήθηκε για το πόσο ουσιώδεις θεωρεί τις υπερηρωικές ταινίες. «Αντέχουν και θα συνεχίσουν να αντέχουν. Το μόνο πράγμα για το οποίο θα πρέπει να είστε σίγουροι είναι ότι θα αλλάξουν. Θα μεταμορφωθούν σε κάτι άλλο. Τα MCU και DCEU είναι βασικά τα απομεινάρια της ελληνικής και της σκανδιναβικής και ρωμαϊκής μυθολογίας. Υπάρχει μια άμεση ισοδυναμία μεταξύ καθενός από αυτούς τους χαρακτήρες», δήλωσε ο Μίλερ.

Διαβάστε ακόμα: Πάρτε μια πρώτη μικρή γεύση από το «Three Thousand Years of Longing» του Τζορτζ Μίλερ

george miller

Και πρόσθεσε πως «διανύουμε μια εποχή στην οποία νομίζω ότι εκφράζουμε αυτές τις ιστορίες μέσα από την αφήγηση κινούμενων εικόνων. Είναι απόηχοι του παρελθόντος, αλλά έχουν προσαρμοστεί ώστε να έχουν νόημα για εμάς.»

Ο Μίλερ απέφυγε να δώσει μια σαφή απάντηση για το εάν τον ενδιαφέρει να κάνει να κάνει κάποια στιγμή τέτοιου είδους ταινίες, χωρίς να επικροτεί ή να επικρίνει το συγκεκριμένο είδος σινεμά. Εξάλλου φαίνεται να τον ενδιαφέρει περισσότερο οι μυθολογικές ρίζες τέτοιων ταινιών παρά η όποια υπερηρωική τους διάσταση.

Το «Three Thousand Years of Longing» θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες τη 1η Σεπτεμβρίου.