Buzz

«Gaycation»: η Ελεν Πέιτζ μάς βάζει τα γυαλιά φέρνοντας τη διεθνή LGBTQ κοινότητα στους τηλεοπτικούς μας δέκτες

στα 10

H Eλεν Πέιτζ φωτογραφίζεται και δίνει συνέντευξη στο Malibu Magazine μιλώντας ανοιχτά για το «Gaycation», τη LGBTQ reality σειρά της στο νέο κανάλι του Σπάικ Τζόνζι.

«Gaycation»: η Ελεν Πέιτζ μάς βάζει τα γυαλιά φέρνοντας τη διεθνή LGBTQ κοινότητα στους τηλεοπτικούς μας δέκτες

H Eλεν Πέιτζ είχε κάνει το δικό της outing πριν από δύο χρόνια, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, με έναν υπέροχο λόγο. . Φέτος, μαζί με τον κολλητό της φίλο Ιαν Ντάνιελ (curator τέχνης) παρουσιάζουν στο Viceland, (το νέο τηλεοπτικό κανάλι του Σπάικ Τζόουνς) τo «Gaycation», μία reality σειρά όπου ταξιδεύουν την Αμερική και τον υπόλοιπο κόσμο δίνοντας το μικρόφωνο σε μέλη της LGBTQ κοινότητας να μιλήσουν στο κοινό για τις εμπειρίες, τις δυσκολίες και τις προκλήσεις του coming out. Η σειρά ήταν ιδέα της Πέιτζ, η οποία ήθελε να δώσει ένα μικρόφωνο σε νέους ανθρώπους στον κόσμο για να μιλήσουν για το πώς κανείς έρχεται αντιμέτωπος με την αλήθεια του εαυτού του και πώς αυτό χρειάζεται τόλμη και δύναμη.

Ellen Page Malibu 607 1

Για αυτή της την περιπέτεια η Πέιτζ είχε μιλήσει πριν από λίγες μέρες και στο SXSW Φεστιβάλ του Ωστιν Τέξας: «Είμαι προνομιούχα. Ζω στο Λος Αντζελες. Κάνω μία δουλειά που έχει δώσει οικονομική ευχέρεια και την ευκαιρία να ταξιδεύω στον κόσμο. Μπορώ λοιπόν να περπατώ στο δρόμο ανεξάρτητη και να φιλάω το κορίτσι μου δημόσια. Αυτό όμως δεν συμβαίνει σε όλες τις πολιτείες της Αμερικής και σίγουρα δεν συμβαίνει σε πολλές χώρες στον κόσμο. Σκέφτηκα αυτή τη σειρά ως ευκαιρία για εκατοντάδες φωνές εκεί έξω που πρέπει να ακουστούν και να αποκαλύψουν τον αγώνα που κάνουν για να έχουν απλά την ποιότητα ζωής που θα τους έκανε ευτυχισμένους. Και ελπίζω οι δικές τους φωνές να βοηθήσουν παιδιά που κρύβονται σε επαρχίες και μικρές πόλεις σε όλο τον κόσμο - να νιώσουν λιγότερο μόνα και περισσότερο δυνατά...»

Διαβάστε περισσότερα: Τα Πρόσωπα του SXSW 2016

Ellen Page Malibu 607 4

Σήμερα κυκλοφορεί η νέα της συνέντευξη και φωτογράφηση στο περιοδικό Malibu, όπου η Πέιτζ εξηγεί την ανάγκη μίας τέτοιας σειράς που θα μπαίνει στο σπίτι του κόσμου και θα ανοίγει το διάλογο με τα θέματα της LGBTQ κοινότητας. «Χρειαζόμαστε περισσότερες ιστορίες που να αφορούν τους LGBTQ ανθρώπους. Φυσικά κι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερες ιστορίες. Ενας μεγάλος λόγος που κάναμε το "Gaycation" είναι για να συζητήσουμε περισσότερες ιστορίες, για να ακούσουν οι άνθρωποι τα θέματα των συνανθρώπων τους, για να νιώσουν ότι αντιπροσωπεύονται...»

Η Πέιτζ δήλωσε ότι η μεγαλύτερη εμπειρία στα γυρίσματα της σειράς ήταν τα ταξίδια και η γνωριμία της με τις LGBTQ του κόσμου. «Εχουμε μέχρι στιγμής ταξιδέψει σε Βραζιλία, Τζαμάικα, Ιαπωνία και φυσικά εγχώρια στις Η.Π.Α. Είναι τόσο ενδιαφέρον να καταγράφεις τις διαφορές αλλά κυρίως τις ομοιότητες. Γιατί η σειρά είναι για τις χαρές, τους θριάμβους, την καθημερινότητα ή τις νύχτες των LGBTQ ανθρώπων στη γη. Φυσικά είναι και το ρατσισμό, την καταπίεση, τους αγώνες τους. Κι εκεί είναι δύσκολο να χρησιμοποιείς τη λέξη «ενδιαφέρον». Γιατί τα συναισθήματά μου ξεπερνούν τις λέξεις...»

Ellen Page Malibu 607 2

«Βοηθήσαμε ένα παιδί στην Ιαπωνία να πει στην μητέρα του ότι είναι γκέι. Ταξιδέψαμε στο Τόκιο για να καταγράψουμε πώς η γκέι κοινότητα εκεί είναι τόσο φοβισμένη που υπάρχουν εταιρείες που νοικιάζουν γυναίκες και άντρες για να παίζουν τους συνοδούς των γκέι σε γάμους κι άλλες οικογενειακές εκδηλώσεις. Τελευταία υπάρχει κι άλλη μία υπηρεσία: σου δίνει ένα φίλο για υποστήριξη όταν κάνεις coming out στους γονείς σου. Είπα τη δική μου ιστορία σε μία τέτοια οικογένεια για να βοηθήσω το γιο τους να τους αποκαλύψει τη δική του...»

«Δεν θέλω να υποτιμήσω το δικό μου coming out. Χρειάστηκε προσωπική δύναμη, φυσικά και χρειάστηκε. Αλλά το έκανα σε μία εποχή που ένιωθα σχετικά ασφαλής. Μην κρυβόμαστε: αυτό που είχε κάνει η Ελεν ΝτιΤζένερες στα 90ς ήταν το πραγματικά γενναίο. Υποκλίνομαι. Τώρα αν μου στοίχησε μία πιθανή άλλη πορεία στην καριέρα μου, δεν ξέρω. Δεν το σκέφτομαι πολύ. Δε βρίσκομαι στα δωμάτια που παίρνονται οι αποφάσεις για το πώς θα μου δοθεί ή θα μου στερηθεί ένας ρόλος γιατί είμαι λεσβία. Αυτό που ξέρω είναι ότι αν έμενα στη διπλή μου ζωή θα ήμουν πολύ δυστυχισμένη, χωρίς έμπνευση και χαρά για αυτό που κάνω. Αυτό θα μου κατέστρεφε σίγουρα την καριέρα. Τώρα μπορώ να κάνω κάτι σαν το "Gaycation" ή την παραγωγή στο "Freeheld". Και νιώθω πολύ τυχερή για αυτό. Οχι δεν είναι όλα τα πρότζεκ μου "γκέι". Βέβαια κανείς στρέιτ δε θα αναγκαζόταν να σχολιάσει γιατί όλα τα πρότζεκτ του είναι "στρέιτ"...»

Μπορείτε να δείγματα από το «Gaycation» στην επίσημη σελίδα της σειράς

Ellen Page Malibu 607 3

Διαβάστε περισσότερα: