Buzz

Το «Furiosa» έχει μια σκηνή δράσης 15 λεπτών που χρειάστηκε 78 μέρες για να γυριστεί

στα 10

Αυτά τουλάχιστον ανέφερε η πρωταγωνίστρια της ταινίας Ανια Τέιλορ-Τζόι η οποία μίλησε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό για την συγκεκριμένη σκηνή.

Το «Furiosa» έχει μια σκηνή δράσης 15 λεπτών που χρειάστηκε 78 μέρες για να γυριστεί

Μια από τις πιο κλασικές, πλέον, και καλύτερες ταινίες δράσης των τελευταίων χρόνων, το «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής» του Τζορτζ Μίλερ κατάφερε να μας δώσει μερικές αξεπέραστες, ακόμα και τώρα, γεμάτες ένταση σκηνές. Και από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το «Furiosa», το prequel της ταινίας του 2015, πολλοί, ανάμεσά τους κι εμείς, αναρωτήθηκαν για το εάν θα μπορέσει φτάσει τα επίπεδα δράσης της πρώτης. Σίγουρα θα είναι μια δύσκολη δουλειά, αλλά όχι ακατόρθωτη.

Αλλά το «Furiosa» δεν είναι μόνο έτοιμο να αναμετρηθεί με την πρώτη ταινία στο θέαμα, αλλά φαίνεται πως είναι έτοιμο και να το ξεπεράσει ακόμα. Μιλώντας στο Total Film η πρωταγωνίστρια της ταινίας Ανια Τέιλορ-Τζόι αναφέρθηκε σε μία από τις πιο εξαντλητικές σκηνές της ταινίας, μια που ο παραγωγός Νταγκ Μίτσελ περιγράφει ως «σεκάνς 15 λεπτών που μας πήρε 78 ημέρες για να γυρίσουμε».

Εχοντας το όνομα «Stairway To Nowhere» στο πλατό, η συγκεκριμένη σκηνή είναι αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας της Furiosa, προβάλλοντας την εφευρετικότητα, το σύνολο δεξιοτήτων και την αποφασιστικότητα της ηρωίδας, με σχεδόν 200 άτομα κασκαντέρ να εργάζονταν καθημερινά στην σκηνή.

Διαβάστε ακόμα: Ο Τζορτζ Μίλερ ετοιμάζει μια νέα ιστορία βασισμένη στο «Mad Max Saga»

Furiosa: A Mad Max Saga

«Ο Τζορτζ και εγώ θα κάναμε αυτές τις μεγάλες συζητήσεις για το γιατί αυτό το συγκεκριμένο σετ ήταν τόσο μεγάλο. Είναι επειδή βλέπεις μια συσσώρευση δεξιοτήτων κατά τη διάρκεια μιας μάχης και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να καταλάβεις πόσο πολυμήχανη είναι η Furiosa, αλλά και το σθένος της. Είναι η μεγαλύτερη σεκάνς που έχουμε γυρίσει ποτέ. Την ημέρα που τελειώσαμε, όλοι πήραν ένα κρασί “Stairway To Nowhere”!» είπε η Τέιλορ-Τζόι για τα γυρίσματα της συγκεκριμένης σκηνής.

Πάντως ακόμα κι αν το «Furiosa» είναι έστω και το μισό στο θέαμα και στη δράση από ό,τι ήταν το «Fury Road», θα είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας «καθώς ο κόσμος καταρρέει, η νεαρή Φουριόζα αρπάζεται από το Green Place of Many Mothers και πέφτει στα χέρια της μεγάλης Ορδής Μηχανόβιων με επικεφαλής τον Πολέμαρχο Ντεμέντους. Ταξιδεύοντας στην έρημο συναντούν την Ακρόπολη στην οποία κυβερνά ο Immortal Joe. Καθώς οι δύο Τύραννοι πολεμούν για κυριαρχία, η Φουριόζα πρέπει να επιβιώσει από πολλές δοκιμασίες καθώς συγκεντρώνει τα μέσα για να βρει το δρόμο για το σπίτι της.»Στην ταινία θα πρωταγωνιστούν οι Ανια Τέιλορ-Τζόι, στον ρόλο του εμβληματικού ρόλου της Φουριόζα, Κρις Χέμσγουορθ (ο οποίος εδώ θα παίξει τον ρόλο του κακού) και Γιαχία Αμπντούλ-Ματίν ΙΙ. To σενάριο το έχει γράψει ο Μίλερ μαζί με τον Νικ Λαθούρις.

Το «Furiosa» αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα του στις αίθουσες στις 24 Μαΐου του 2024.