Buzz

Η γαλλική κινηματογραφική βιομηχανία «κόβει τα μαλλιά της» σε συμπαράσταση στις γυναίκες του Ιράν

στα 10

Ανάμεσα στις γυναίκες που έκοψαν τα μαλλιά τους η Ιζαμπέλ Ιπέρ, η Ζιλιέτ Μπινός, η Μαριόν Κοτιγιάρ και η Σαρλότ Γκενσμπούργκ.

Flix Team
Η γαλλική κινηματογραφική βιομηχανία «κόβει τα μαλλιά της» σε συμπαράσταση στις γυναίκες του Ιράν

Με ανοιχτή επιστολή και (μαζική) συγκέντρωση υπογραφών, η γαλλική κινηματογραφική βιομηχανία δηλώνει έμπρακτα τη στήριξή της στις γυναίκες του Ιράν, στον αγώνα τους για ανεξαρτησία, μετά από το θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί κατά τη διάρκεια της κράτησής της από την αστυνομία ηθών στην Τεχεράνη.

Με βίντεο στο Instagram, διάσημες Γαλλίδες ηθοποιοί κόβουν τα μαλλιά τους, φωνάζοντας «Για την Ελευθερία».

Διαβάστε εδώ και υπογράψτε την επιστολή:

ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΖΩΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Εμείς οι παραγωγοί, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, τεχνικοί και διανομείς, διευθυντές κινηματογραφικών φεστιβάλ και το σύνολο της γαλλικής κινηματογραφικής βιομηχανίας θέλουμε να εκφράσουμε συλλογική τη στήριξή μας στις γυναίκες του Ιράν που πολεμούν σήμερα για την ελευθερία τους, ρισκάροντας τη ζωή τους, αλλά και στήριξη στους ανθρώπους του Ιράν που αγκαλιάζουν την επανάστασή τους. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους όσους νιώθουν φρίκη με το θάνατο της Μαχσά Αμινί και από την μαζική, βάναυση και δολοφονική καταστολή που διέταξαν οι ιρανικές αρχές, να εκφράσουν δυνατά και ξεκάθαρα την αλληλεγγύη τους στον ιρανικό λαό.

Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία. Είθε να ακουστούν αυτά τα λόγια που τραγούδησαν οι Ιρανοί και που βρίσκονται στο στόμα όλων των διαδηλωτών. Μακάρι αυτά τα λόγια να βάλουν ένα τέλος σε αυτό τον αφόρητο καταναγκασμό και να ξεκινήσει, επιτέλους, μια νέα εποχή στο Ιράν και οπουδήποτε οι γυναίκες πέφτουν θύματα του σκοταδισμού. Αυτός ο παγκόσμιος αγώνας για τις γυναίκες, για τη ζωή και για την ελευθερία είναι και δικός μας.


Διαβάστε ακόμη: «Για ένα καλύτερο αύριο»: Ο Ασγκάρ Φαραντί καλεί σε αλληλεγγύη στις γυναίκες του Ιράν