Φεστιβάλ / Βραβεία

Αυτά είναι τα βραβεία του 22ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

στα 10

Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 ολοκληρώθηκε το 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος με την απονομή των βραβείων κοινού και κριτικής επιτροπής στον κινηματογράφο Δαναό.

Αυτά είναι τα βραβεία του 22ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 ολοκληρώθηκε το 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος με την απονομή των βραβείων κοινού και κριτικής επιτροπής στον κινηματογράφο Δαναό. Την τελετή λήξης, στην οποία παρευρέθηκαν πολλοί πρέσβεις ξένων χωρών, και προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου, ανάμεσά τους και η Εμανουέλ Μπεάρ, προέδρος της φετινής Κριτικής Επιτροπής, παρουσίασαν οι ηθοποιοί Αλκηστις Πουλοπούλου και Πολύδωρος Βογιατζής.

fff2022 Εμανουέλ Μπεάρ

fff2022 Ο διευθυντής του Φεστιβάλ, Τεό Κουτσάυτης και ο Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου, Νικολά Εϊμπαλέν

fff2022 Η κριτική επιτροπή

fff2022 Αρίστερα ο Τάσος Μελεμενίδης του Cinobo, που θα διανέμει στις αίθουσες το ««À Plein Temps» του Ερίκ Γκραβέλ

fff2022 Πολύδωρος Βογιατζής, Αλκηστίς Πουλοπούλου

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το 22ο Φεστιβάλλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας στο επίσημο site του Φεστιβάλ και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook. Γραφτείτε στο νέο newsletter του Φεστιβάλ για ακόμη περισσότερα νέα και εκπλήξεις.

fff2022

Το Bραβείο της Κριτικής Επιτροπής 2022 απονεμήθηκε στην ταινία «Ouistreham» με ελληνικό τίτλο «Ανάμεσα σε δύο κόσμους» του Εμανουέλ Καρέρ με την Ζιλιέτ Μπινός.

Η Γαλλίδα ηθοποιός Εμανουέλ Μπεάρ, επίτιμη προσκεκλημένη, ως Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, επέδωσε το βραβείο στον εκπρόσωπο της Spentzos Films, εταιρίας διανομής της ταινίας στην Ελλάδα. Εκ μέρους της κριτικής επιτροπής παρουσίασε το σκεπτικό της απόφασης της επιτροπής : «Επιλέξαμε να απονέμουμε το βραβείο στην ταινία αυτή, για τον βαθύ ανθρωπισμό με τον οποίο αντιμετωπίζει κατά μέτωπον τους αόρατους αυτούς ανθρώπους τους οποίους ενσαρκώνουν μη επαγγελματίες ηθοποιοί δίπλα στην Juliette Binoche. Η ταινία μάς τοποθετεί ανάμεσα σε δύο κόσμους χωρίς καθόλου μελοδραματισμούς, αυτόν της συγγραφέα δημοσιογράφου και τον κόσμο της επαγγελματικής επισφάλειας αυτών των εργαζομένων. Μία ταινία που μας κάνει κοινωνούς της αλληλεγγύης και της συνενοχής, που υπερκαλύπτει τις ανθρώπινες σχέσεις».

To βραβείο της κριτικής επιτροπής αποτελεί προσφορά της Nova, η οποία υποστηρίζει ως χορηγός επικοινωνίας την προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες. H κα. Κική Σιλβεστριάδου, CEO της Nova Media, δήλωσε: «Η στήριξη του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων της εταιρείας μας, ενώ η προώθηση του ευρωπαϊκού κινηματογράφου αποτελεί για εμάς στρατηγική επιλογή. Στεκόμαστε στο πλευρό όλων εκείνων που προάγουν τον πολιτισμό και τον κινηματογράφο, μέσα από ποιοτικές παραγωγές. Με αφορμή το Φεστιβάλ, τα κανάλια Novacinema αφιερώνουν για όλο τον Απρίλιο τη ζώνη «Σινεμά του Κόσμου» στο πολυδιάστατο και ιδιαίτερα αγαπημένο μας γαλλικό σινεμά, προγραμματίζοντας επιλεγμένες γαλλικές ταινίες.»

fff2022

Βραβείο Κοινού Fischer 2022: H ταινία που κέρδισε το βραβείο κοινού είναι το «À Plein Temps» του Ερίκ Γκραβέλ με την Λορ Καλαμί.

O Marketing Manager της Fischer κ. Αλέξανδρος Μπαλτατζής ανακοίνωσε το βραβείο και το επέδωσε στον εκπρόσωπο της Cinobo, εταιρίας διανομής της ταινίας στην Ελλάδα. Το βραβείο κοινού απονέμεται κατόπιν ψηφοφορίας των θεατών κατά την έξοδό τους από τις προβολές των ταινιών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα. Το βραβείο κοινού, προσφορά της μπίρας Fischer, απονέμεται στον ‘Ελληνα διανομέα της βραβευμένης ταινίας για την προώθησή της όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες. Ο κ. Αλέξανδρος Μπαλτατζής δήλωσε : «Το 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στην Αθήνα, μας ταξίδεψε όλες τις προηγούμενες μέρες μέσα από προτάσεις τέχνης και δημιουργίας. Μετά από 2 χρόνια απουσίας από τις αίθουσες, συναντιόμαστε πάλι εδώ για να τιμήσουμε για 12η χρονιά μέσα από τα Βραβεία Κοινού Fischer, την επιλογή των σινεφίλ που με την ψήφο τους ανέδειξαν την προτίμηση τους. Στο πλαίσιο του 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ήρθαν κοντά διαφορετικοί πολιτισμοί και καλλιτέχνες με διαφορετικές προοπτικές και κατανοήσαμε καλύτερα την πολυπλοκότητα της τέχνης. Ο κινηματογράφος αποτελεί ένα σημαντικό σημείο αναφοράς του brand Fischer, την οποία υπηρετεί με συνέπεια, αγάπη και δίνει πάντα λόγο στις επιλογές του κοινού!Ο ενθουσιώδης τρόπος με τον οποίο ο κόσμος επιλέγει τις αγαπημένες του ταινίες, αποτελεί τιμή για το θεσμό του Βραβείου Κοινού Fischer. Θα θέλαμε να συγχαρούμε τους δημιουργούς της ταινίας, την Πρεσβεία της Γαλλίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο και όλους όσοι συμμετείχαν στο Φεστιβάλ. Μέχρι την επόμενη φορά, λοιπόν. «Santé »!

Tα δύο βραβεία είναι δημιουργίες του Οίκου ZOLOTAS.

fff2022

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το 22ο Φεστιβάλλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας στο επίσημο site του Φεστιβάλ και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook. Γραφτείτε στο νέο newsletter του Φεστιβάλ για ακόμη περισσότερα νέα και εκπλήξεις.