Buzz

Ο Φρανσουά Οζόν σκηνοθετεί το πρώτο του βίντεο κλιπ για το «Le Large» της Φρανσουάζ Αρντί

στα 10

Το παρελθόν και το παρόν της μεγάλης κυρίας του γαλλικού τραγουδιού, με τον τρόπο ενός τεράστιου θαυμαστή της.

Ο Φρανσουά Οζόν σκηνοθετεί το πρώτο του βίντεο κλιπ για το «Le Large» της Φρανσουάζ Αρντί

«Μπορεί να είναι το τελευταίο βίντεο κλιπ της Φρανσουάζ Αρντί και το πρώτο δικό σου.»

Κάπως έτσι έπεισαν οι υπεύθυνοι της δισκογραφικής εταιρείας τον Φρανσουά Οζόν να συνεργαστεί για πρώτη φορά επίσημα με την Φρανσουάζ Αρντί για τη σκηνοθεσία του βίντεο κλίπ για το νέο της τραγούδι «Le Large» από το νέο της δίσκο με τίτλο Personne D' Autre που θα κυκλοφορήσει στις αρχές Απριλιου.

H σχέση του Φρανσουά Οζόν με την Φρανσουάζ Αρντί πηγαίνει πίσω στα περισσότερα από ένα, δύο, τρία... τραγούδια της που ο Γάλλος σκηνοθέτης έχει χρησιμοποιήσει στην πλούσια φιλμογραφία του. Το γερμανικό «Träume» στο «Gouttes d’eau sur Pierres Brûlantes» του 2000, το «Message Personnel» στις «8 Γυναίκες» (με την υπέροχη ερμηνεία της Ιζαμπέλ Ιπέρ) και τέσσερα διαφορετικά τραγούδια της στο «Νέα και Ομορφη».

Hardy OZon 607

Για το βίντεο κλιπ του «Le Large», ο Φρανσουά Οζόν εμπιστεύτηκε το ένστικτο της Φρανσουάζ Αρντί που εντυπωσιασμένη από το «Frantz», ήθελε να είναι ασπρόμαυρο. Η ιδέα του Φρανσουά Οζόν ήταν να παίξει με δύο ηλικίες της Αρντί - κάτι σαν την «Persona» του Ινγκμαρ Μπέργκμαν όπως δηλώνει ο ίδιος.

«Η Φρανσουάζ δεν έχει κανένα πρόβλημα με την εικόνα της. Επίσης πρέπει να πούμε πως είναι πολύ όμορφη σήμερα! Είναι μια άλλου είδους ομορφιά, χωρίς όριο! Δεν δίστασε στιγμή. Τη βλέπουμε σε δύο διαφορετικές περιόδους. Χρησιμοποιήσαμε τηλεοπτικά αρχεία και φωτογραφίες. Το πιο αστείο ήταν ότι όταν ήταν μικρή, η γιαγιά της της έλεγε ότι ήταν άσχημη, ενώ τα αγόρια έκαναν σαν τρελά...»

Hardy OZon 607

«Στις ταινίες μου χρησιμοποιώ τα τραγούδια για να εκφράσω τον εσωτερικό κόσμο των χαρακτήρων. Είναι συνήθως διάσημα τραγούδια, με απλούς στίχους, αλλά μέσα από τη μαγεία του σινεμά, ξαφνικά αποκτούν νέες διαστάσεις και μιλούν για συγκεκριμένα συναισθήματα. Αυτή τη φορά, έβαλα τον εαυτό μου στην υπηρεσία του τραγουδιού. Και είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί νιώθω ότι μιλάω και λίγο για τον εαυτό μου. Οταν το είδε η Φρανσουάζ, ένιωσε λίγο μπερδεμένη. Αλλά το βίντεο κλιπ είναι αυτό: είναι το όνειρο που έχω για την Φρανσουάζ Αρντί.»

Δείτε εδώ το βίντεο κλιπ του «Le Large»:


Ακούστε ακόμη: Ο Φρανσουά Οζόν αφιερώνει στην Φρανσουάζ Αρντί και σε όλα όσα μας κρατάνε νέους και ωραίους!