Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες. Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Βρείτε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix τις ταινίες που αξίζει να δείτε σε streaming


Maradona by Kusturica του Εμίρ Κουστουρίτσα

Με αφορμή τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα χτες Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020 σε ηλικία 60 ετών, δείτε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ που γύρισε ο Εμίρ Κουστουρίτσα το 2008 για τον ήρωα της παιδικής, εφηβικής και ενήλικης ζωής του. Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται δωρεάν στο YouTube.


The Flight Attendant

Η Κασάντρα Μπόουντεν (η Κέιλι Κουόκο του «Big Bang Theory») είναι αεροσυνοδός - λίγο κατεστραμένη, δεινή ψεύτης, με μια αδυναμία στο αλκοόλ και στα one night stands. Μετά από μια καυτή βραδιά (και πώς να μην είναι, όταν το έτερο ήμισυ έχει τη μορφή του αξεπέραστα σέξι Μικέλ Χάουσμαν του «Game of Thrones» και του «The Haunting of Hill House»), η Κάσι θα ξυπνήσει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της στο Ντουμπάι, με ένα πτώμα δίπλα της. Οταν αποφασίσει να μην ειδοποιήσει την αστυνομία, αλλά να γυρίσει στο σπίτι της, στη Νέα Υόρκη, η έρευνα του FBI θα την κάνει ν' αναρωτιέται αν θα μπορούσε η ίδια να είναι, τελικά, η δολοφόνος. H σειρά κάνει πρεμιέρα στις 26 Νοεμβρίου και παίζει αποκλειστικά στο Vodafone TV. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Flight Attendant».


Πολίτης Τρίτης Ηλικίας του Μαρίνου Καρτίκκη

Ο Θεοχάρης, ένας ηλικιωμένος και μοναχικός άντρας, καταφεύγει κάθε βράδυ στο νοσοκομείο για να περάσει τη νύχτα. Κοιμάται στους πάγκους και τις καρέκλες των εξωτερικών ιατρείων, γιατί φοβάται να μείνει μόνος. Κάθε πρωί επιστρέφει στο σπίτι του, όπου μοναδική του συντροφιά είναι η γάτα του και οι αναμνήσεις του. Ένα βράδυ τον ανακαλύπτει μια νεαρή νοσοκόμα, η Ευγενία, και προσπαθεί να μάθει περισσότερα γι' αυτόν. Ο Θεοχάρης είναι αρχικά επιφυλακτικός και αρνείται να της δώσει οποιαδήποτε πληροφορία. Σταδιακά όμως αρχίζει να χτίζεται μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο και η Ευγενία προσπαθεί να τον βοηθήσει. Η ταινία προβάλλεται δωρεάν στην πλατφόρμα Cinesquare στο πλαίσιο του 33ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου όπου συμμετέχει στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα.


Eνας Καλύτερος Άνδρας της Ατίγια Καν και του Λόρενς Τζάκμαν

Μια ζεστή καλοκαιρινή νύχτα πριν 22 χρόνια, η 18χρονη Ατίγια Καν βρέθηκε να τρέχει στο δρόμο για να σώσει τη ζωή της. Το έσκαγε από το πρώην αγόρι της, τον Στιβ, που την κακοποιούσε καθημερινά. Πολλά χρόνια μετά, η Ατίγια ζητάει από τον Στιβ να συναντηθούν. Επιθυμεί να μάθει πώς αυτός θυμάται τη σχέση τους και αν έχει τη θέληση να πάρει την ευθύνη για τις βίαιες πράξεις του. Αυτή η συναισθηματικά επίπονη πρώτη συνάντηση, κινηματογραφημένη από την Ατίγια με την συγκατάθεση του Στιβ, είναι το σημείο έναρξης του A Better Man. Η διαδικασία κινηματογράφησης σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για τη διαδικασία προσωπικής ανάρρωσης της Ατίγια, καθώς επίσης και ένα σημαντικό σημείο εκκίνησης για τον Στιβ. Για πρώτη του φορά, μιλάει για την κακοποίηση και ανοίγει μια χαραμάδα προς τη δυνατότητα διαχείρισης του παρελθόντος. Το A Better Man παρουσιάζει ένα νέο υπόδειγμα για την αποτροπή της ενδοοικογενειακής βίας. Προσφέρει μια φρέσκια και πολυεπίπεδη ματιά στο πώς, όταν οι άνδρες παίρνουν την ευθύνη των πράξεων τους, αυτό λειτουργεί θεραπευτικά και αποκαλυπτικά. Επιπλέον, η ταινία παροτρύνει το κοινό της να αναλάβει νέους ρόλους στην αμφισβήτηση και καταπολέμηση της της ενδοοικογενειακής βίας, τόσο στις προσωπικές τους σχέσεις όσο και στο πλαίσιο μιας ευρύτερης κίνησης για κοινωνική αλλαγή. To φιλμ προβάλλεται online και δωρεάν στο 4ο Φεστιβάλ WIFT GR για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών


Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι

Το 1908, ο τρίχρονος Που Γι στέφθηκε αυτοκράτορας και ανέβηκε στον θρόνο του Δράκου. Μεγαλωμένος στην πολυτέλεια, δίχως βάσανα και προβλήματα, ο Που Γι είναι ένας «μικρός Θεός», αντικείμενο λατρείας για δισεκατομμύριο ανθρώπων. Μπορεί να κάνει τα πάντα, όμως δεν έχει το δικαίωμα να βγει έξω από το ανάκτορό του. Μεγαλώνει σε μια χρυσή φυλακή, υπό την καθοδήγηση του Σκωτζέσου δασκάλου του, Τζόνστον. Η εξουσία του όμως, για την οποία καυχάται από την κούνια του, είναι καθαρά εικονική, και ο ίδιος δεν είναι παρά μια μαριονέτα στα χέρια των αυλικών. Ο αιώνας των αλλαγών δεν άφησε ανέπαφο και το βασίλειό του, συμπαρασύροντας και τις τελευταίες ψευδαισθήσεις της εξουσίας του. Ο Που Γι θα έρθει για πρώτη φορά σε επαφή με την πραγματικότητα, με τον πιο σκληρό τρόπο: θα χάσει τον θρόνο του και θα εξοριστεί από την Πόλη... To βραβευμένο με 9 Οσκαρ έπος του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι για τον τελευταίο Κινέζο Αυτοκράτορα. Προβάλλεται απόψε στις 22.00 στην ΕΡΤ 2.


Ο Γιος του Σαούλ του Λάζλο Νέμες

Το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Αουσβιτς βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία: επίλεκτοι (και γρήγορα αναλώσιμοι) Εβραίοι κρατούμενοι, οι Sonderkommandos, έχουν την ευθύνη της εκτέλεσης των νέων «κομματιών» που έρχονται καθημερινά. Οδηγούν άντρες, γυναίκες και παιδιά σε μεγάλες αίθουσες, τους βοηθούν να βγάλουν τα ρούχα τους, τους καθησυχάζουν, τους προτρέπουν να βιαστούν. Επειτα τους βάζουν στο θάλαμο αερίων, σπρώχνοντας για να χωρέσουν όσο γίνεται περισσότεροι, σφραγίζουν τις πόρτες και τους σκοτώνουν. Η δουλειά τους δεν τελειώνει εκεί. Βγάζουν στιβαγμένα τα πτώματα, τα καίνε, πετούν τις στάχτες στο ποτάμι, καθαρίζουν με βούρτσες το θάλαμο κι όλα είναι έτοιμα για την επόμενη παρτίδα. Γρήγορη κι αποτελεσματική ανακύκλωση ανθρώπων. Ο Ούγγρος Λάζλο Νέμες, μάς τυλίγει στις φλόγες του Ολοκαυτώματος, με τη φρίκη μιας εντατικής ταινίας τρόμου με μια από τις σημαντικότερες ταινίες της προηγούμενης δεκαετίας. Η ταινία προβάλλεται στο Cinobo με ελληνικούς υπότιτλους.


Τα Χρονικά των Χριστουγέννων: Δεύτερο Μέρος του Κρις Κολόμπους

Ο Κερτ Ράσελ επιστρέφει ως Αγιος Βασίλης ο οποίος προσπαθεί να σώσει τα Χριστούγεννα από έναν μυστηριώδη ταραχοποιό. Οικογενειακή ταινία στο Netflix από τον σκηνοθέτη των δυο πρώτων «Χάρι Πότερ», η οποία έρχεται ακριβώς για να ζεστάνει τις κρύες αυτές μέρες του χειμώνα. Η ταινία προβάλλεται στο Netflix μεταγλωττισμένη και με ελληνικούς υπότιτλους.


Aquaman του Τζέιμς Γουάν

Η προέλευση του μισού-ανθρώπου, μισού- Ατλάντειου Αρθουρ Κάρι και η εξερεύνηση του ταξιδιού της ζωής του - ένα ταξίδι που δεν θα τον αναγκάσει απλώς να αντικρίσει τον πραγματικό του εαυτό, αλλά να ανακαλύψει αν είναι άξιος να γίνει αυτός που γεννήθηκε... Να γίνει ένας βασιλιάς και να εξουσιάσει όλα τα πλάσματα του βυθού. Περισσότερο εξωφρενική απ όσο μπορείτε να φανταστείτε, ατρόμητα ποπ και ανερυθρίαστα σαχλή, αυτή η superhero εξτραβαγκάντζα του Τζέιμς Γουάν είναι απροσδόκητα απολαυστική. Προβάλλεται απόψε στις 21.00 στο Star.


Διαβάστε ακόμη: Το Flix προτείνει 10 σειρές για να βγει ο Νοέμβριος