Buzz

Το «Firestarter» του Στίβεν Κινγκ αποκτά κινηματογραφικό reboot

στα 10

Ενα από τα αγαπημένα βιβλία του Κινγκ, με μια όχι και τόσο αγαπημένη ταινία, θα αποκτήσει το κινηματογραφικό του reboot σε σκηνοθεσία του Κιθ Τόμας.

Το «Firestarter» του Στίβεν Κινγκ αποκτά κινηματογραφικό reboot

Οι ταινίες βασισμένες στα βιβλία του Στίβεν Κινγκ είναι ίσως ότι πιο hot αυτή την στιγμή στο Χόλιγουντ, με διάφορά από αυτά ήδη να ετοιμάζονται να μεταφερθούν είτε ως ταινίες είτε ως τηλεοπτικές σειρές. Ενα από αυτά είναι και το «Firestarter», το οποίο κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία το 1980 και μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1984 σε σκηνοθεσία του Μαρκ Λ. Λέστερ με πρωταγωνίστρια τη, μικρή τότε, Ντρου Μπάριμορ.

Αυτή την φορά ο Κιθ Τόμας, του «The Vigil», αναλαμβάνει την σκηνοθεσία του κινηματογραφικού reboot σε σενάριο του Σκοτ Τιμς, του «Halloween Kills», με του Ζακ Εφρον και Μάικλ Γκρέιεγιες να έχουν ανακοινωθεί για το καστ, σε παραγωγή του Blumhouse. Τα γυρίσματα ήδη ξεκίνησαν στον Καναδά και το Blumhouse έδωσε την δημοσιότητα ένα μικρό βίντεο από τα γυρίσματα της ταινίας.

Διαβάστε ακόμα: Lisey's Story: Ο Στίβεν Κινγκ δηλώνει ευθαρσώς ότι αυτή είναι η καλύτερη δουλειά της καριέρας του

Από τα πρώτα πλάνα φαίνεται πως γυρίζουν την ταινία χρησιμοποιώντας πρακτικά εφέ για την φωτιά αντί να πάνε στο CGI, κάτι που δείχνει αρκετά ενδιαφέρον. Το βιβλίο, όπως και η ταινία του ’84, ακολουθούσε μια μικρή κοπέλα, την Τσάρλι, η οποία είχε αναπτύξει πυροκινητικές δυνάμεις, και απαγάγεται από μια μυστική κυβερνητική υπηρεσία η οποία θέλει να την χρησιμοποιήσει ως όπλο.

Μέχρι στιγμής δεν ανακοινωθεί ποια ηθοποιός θα παίξει την Τσάρλι στη νέα ταινία και ίσως το κρατάνε για αργότερα. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες κάποια στιγμή μέσα στο 2022. Περιμένοντας, δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας του '84.