Φεστιβάλ / Βραβεία

To Φεστιβάλ του Τορόντο είναι έτοιμο για το «Fingernails» του Χρήστου Νίκου

στα 10

Η δεύτερη μεγάλου μήκους, αγγλόφωνη ταινία του Χρήστου Νίκου θα κάνει την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Τορόντο το Σεπτέμβριο του 2023.

To Φεστιβάλ του Τορόντο είναι έτοιμο για το «Fingernails» του Χρήστου Νίκου

Το «Fingernails», η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Χρήστου Νίκου μετά τα «Μήλα», είναι αγγλόφωνη και με παραγωγό εταιρία την FilmNation, αλλά και τη Dirty Films της Κέιτ Μπλάνσετ και μόλις ανακοινώθηκε ότι θα προβληθεί στο Φεστιβάλ του Τορόντο σε Ειδική Προβολή.

Η ιστορία του «Fingernails» είναι τοποθετημένη και αυτή σ' ένα δυστοπικό μέλλον, όπου υπάρχει μία εργαστηριακή μέθοδος για να διαπιστώσουν τα ζευγάρια αν είναι πράγματι ερωτευμένα. Για παράδειγμα η Ανα, η κεντρική ηρωίδα, θεωρεί ότι η σχέση με τον επί χρόνια σύντροφό της δεν είναι αληθινή. Καταφεύγει λοιπόν σε ένα μυστηριώδες ινστιτούτο που έχει φτιαχτεί για να τεστάρει την ύπαρξη ρομαντικής αγάπης σε απελπισμένα ζευγάρια. Διευθυντής εκεί είναι ο Τρέβορ και η γνωριμία τους θα κλονίσει και τους δύο.

fingernails

«Το "Fingernails" εξερευνά τη σύγχρονη εμπειρία του έρωτα σε μια εποχή που - αν και φαίνεται πιο προσιτή από ποτέ - ο ρομαντισμός έχει γίνει τόσο αβέβαιος, περίπλοκος και αόριστος», είχε δηλώσει ο Νίκου ο οποίος συνυπογράφει το σενάριο μαζί με τον συνσεναριογράφο στα «Μήλα», Σταύρο Ράπτη, αλλά και τον Βρετανό θεατρικό συγγραφέα Σαμ Στάινερ.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Τζέσι Μπάκλεϊ, ο Ριζ Αχμεντ, ο Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ και η Ανι Μέρφι.

To 48o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο διεξάγεται φέτος από τις 7 μέχρι και τις 17 Σεπτεμβρίου του 2023.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Fingernails» του Χρήστου Νίκου.