Buzz

Θα είναι αυτή η μεγάλη επιστροφή της Μισέλ Φάιφερ;

στα 10

Η Μισέλ Φάιφερ αναλαμβάνει ένα ρόλο που μπορεί να της δώσει το εισιτήριο της επιστροφής στην καριέρα της και στις καρδιές μας. Που; Μα φυσικά στην τηλεόραση - εκεί που ζουν κι αναπνέουν πλέον οι πραγματικά σύνθετοι και ρισκέ ρόλοι.

Θα είναι αυτή η μεγάλη επιστροφή της Μισέλ Φάιφερ;

Ο Μπάρι Λέβινσον θα σκηνοθετήσει για το ΗΒΟ το «Wizard of Lies», την μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου της Νταϊάνα Χένρικ, που ακολουθεί στενά τα γεγονότα που αποκάλυψαν το χρηματιστηριακό σκάνδαλο του ηγέτη της Γουόλ Στριτ Μπέρνι Μάντοφ, ο οποίος το 2008 ομολόγησε ότι είχε επί δεκαετίες στήσει «ένα μεγάλο ψέμα» και οδήγησε την αμερικανική οικονομία σε κατάρρευση, εκατομμύρια αμερικανούς σε πτώχευση και επίσημο bail out με παρέμβαση του Προέδρου. Με τον ίδιο στη φυλακή, ο μεγάλος του γιος αυτοκτόνησε και ο μικρός πέθανε από καρκίνο.

Η μόνη που απέμεινε από την πάλαι ποτέ οικογενειακή αυτοκρατορία, να σηκώνει τα βάρη των ενοχών, της προσωπικής της τραγωδίας και της κοινωνικής κατακραυγής, είναι η γυναίκα του Μάντοφ, Ρουθ Μάντοφ. Κι αυτή θα ενσαρκώσει η Μισέλ Φάιφερ, δίπλα στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο οποίος επιλέχθηκε πολύ επιτυχημένα για να γλιστρήσει στον πιο ταιριαστό μαφιόζικο ρόλο της Αμερικής του σήμερα: του εκπροσώπου του 1%.

robert deniro michelle pfieffer

Η τραγική φιγούρα της Ρουθ Μάντοφ, το μεγάλο μερίδιο της δικής της ευθύνης, ο τύπος γυναίκας που αντιπροσωπεύει αποτελούν μεγάλη πρόκληση ως ρόλος και, επιτέλους, δίνουν στη Μισέλ Φάιφερ την ευκαιρία να ξαναθυμηθεί και να αποδείξει από την αρχή ότι υπήρξε μεγάλη πρωταγωνίστρια.

Και, δυστυχώς, το ευτύχημα είναι ότι πρόκειται για παραγωγή του ΗΒΟ. Εχουμε καταλήξει να βλέπουμε πολύ πιο σύνθετα, τολμηρά και με άποψη πρότζεκτς στην μικρή οθόνη, όχι στην μεγάλη. Στη μεγάλη, η τελευταία φορά που είδαμε την Φάιφερ και τον Ντε Νίρο ήταν το «Επικίνδυνη Οικογένεια» («The Family») του Λικ Μπεσόν.

Αναμένουμε με ανυπομονησία...

Διαβάστε περισσότερα: