Φεστιβάλ / Βραβεία

Ανθρωποι της βιομηχανίας αντιδρούν στην ακύρωση του SXSW του Τέξας

στα 10

Πολλά άτομα της κινηματογραφικής βιομηχανίας εξέφρασαν την λύπη τους μετά και την ανακοίνωση ακύρωσης του φεστιβάλ λόγο του φόβου εξάπλωσης του κορoναϊού.

Ανθρωποι της βιομηχανίας αντιδρούν στην ακύρωση του SXSW του Τέξας

Με την ακύρωση του SXSW, του μεγάλου φεστιβάλ κινηματογράφου του Τέξας που θα ξεκινούσε στις 13 Μαρτίου στο Οστιν, πολλοί είναι οι σκηνοθέτες οι οποίοι δεν ξέρουν τι να κάνουν μετά από αυτό μιας και είχαν προγραμματίσει οι ταινίες τους να κάνουν πρεμιέρα μέσα στο φεστιβάλ. Αν και ταινίες όπως το «The Green Knight» του Ντέιβιντ Λόουερι και το «The King of Staten Island» του Τζαντ Απατόου χάνουν την ευκαιρία να παρουσιαστούν στο κοινό για πρώτη φορά, το μεγαλύτερο ποσοστό του προγράμματος αποτελούνταν από ταινίες όπου έψαχναν να βρουν διανομή και οι οποίες σίγουρα θα ζημιωθούν περισσότερο.

Διαβάστε αναλυτικά: Τι αναβάλλεται ή ακυρώνεται στον κόσμο του σινεμά, εξαιτίας του κοροναϊού

Η απόφαση της ακύρωσης του φεστιβάλ ήρθε από τις τοπικές αρχές μπροστά στο φόβο της εξάπλωσης του κοροναϊού μετά και από τα 19 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην πολιτεία του Τέξας. Μετά την ανακοίνωση αυτή πολλοί ήταν εκείνοι, σκηνοθέτες αλλά και υπόλοιπα άτομα της βιομηχανίας, που έσπευσαν στο twitter για να εκφράσουν την λύπη τους για την ακύρωση του φεστιβάλ.