Industry

Μικρομηκάδες το νου σας! Το Φεστιβάλ της Δράμας περιμένει τις ταινίες σας!

στα 10

Μέχρι και τις 3 Ιουνίου διαρκεί η πρόσκληση του 38ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας για την κατάθεση των ταινιών που θα πρωταγωνιστήσουν στη φετινή διοργάνωση από τις 14 έως και τις 19 Σεπτεμβρίου 2015.

Flix Team
Μικρομηκάδες το νου σας!  Το Φεστιβάλ της Δράμας περιμένει τις ταινίες σας!

Το 38ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2015 και η διορία για την υποβολή των ταινιών έχει ήδη ξεκινήσει με καταληκτική ημερομηνία τις 3 Ιουνίου 2015.

Οι ταινίες που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό του Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

  • Να μην έχει γίνει δημόσια προβολή στην Ελλάδα ή στο διαδίκτυο.
  • Να έχουν ολοκληρωθεί εντός του έτους 2014 ή 2015.
  • Η τελική κόπια που θα προβληθεί στο Φεστιβάλ να είναι διαθέσιμη σε φιλμ 35χιλιοστών, DCP, Beta, HDCAM, Apple ProRes 422.
  • Οι ταινίες πρέπει να είναι Ελληνικής παραγωγής ή συμπαραγωγής, ή οι σκηνοθέτες να είναι Έλληνες ή Κύπριοι. Ταινίες Ελλήνων ή Κυπρίων Σκηνοθετών που έχουν γυριστεί εκτός Ελληνικής Επικράτειας και αποτελούν μη ελληνική παραγωγή συμμετέχουν στην κατηγορία "Έλληνες του κόσμου".
  • Κάθε σκηνοθέτης έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Φεστιβάλ με μια και μόνο ταινία και δηλώνει ο ίδιος το είδος της ταινίας που διαγωνίζεται, (ντοκυμανταίρ, μυθοπλασία, κιν. σχέδιο) όπως και τις επιμέρους ιδιότητες της ταινίας (σπουδαστική, πρωτοεμφανιζόμενος, «Έλληνες του Κόσμου»)
  • Αποδεκτά είδη: ταινίες μυθοπλασίας, ταινίες τεκμηρίωσης, ταινίες κιν. σχεδίου.

Φεστιβάλ Δράμας 2015 Αφίσα 607

Οι αιτήσεις θα πρέπει να στέλνονται αρχικά ηλεκτρονικά στην διεύθυνση kinfest@dra.forthnet.gr και κατόπιν - υπογεγραμμένες από το σκηνοθέτη και τον παραγωγό της κάθε ταινίας - στη διεύθυνση: Φεστιβάλ Δράμας, Εμμ.Μπενάκη 71, 10681 Αθήνα μαζί με 7 αντίτυπα της ταινίας σε DVD.

Οι όροι συμμετοχής και η φόρμα της αίτησης για το 38ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο του φεστιβάλ στα παρακάτω link:

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα εξής τηλέφωνα:

Γραμματεία Φεστιβάλ Δράμας / Γραφεία Δράμας: τηλ. 25210 47575 / Γραφεία Αθήνας: τηλ. 210 3300309, 210 3302818 και στο e-mail kinfest@dra.forthnet.gr