Buzz

Το Film Design in Contemporary Hollywood Films έρχεται στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

στα 10

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος σας προσκαλεί στην εκδήλωση “Film Design in Contemporary Hollywood Films”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024, μεταξύ 18:00 και 21:00.

Το Film Design in Contemporary Hollywood Films έρχεται στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Οι σχεδιαστές παραγωγής K.K. Barrett και Patrice Vermette θα συζητήσουν με το ελληνικό κοινό τον ρόλο της σκηνογραφίας στον κινηματογράφο και θα μοιραστούν εμπειρίες από την πολύχρονη ενασχόλησή τους με τον κινηματογραφικό σχεδιασμό.

Ο KK Barrett είναι γνωστός για το σχεδιασμό μιας ποικίλης συλλογής ταινιών από το Lost in Translation και τη Marie Antoinette για την οποία προτάθηκε για BAFTA) με τη Σοφία Κόπολα, μέχρι το Being John Malkovich, το Adaptation, Where the Wild Things Are και HER (για τα οποία ήταν υποψήφια για Όσκαρ) με τον Σπάικ Τζόουνζ. Έχει επίσης δουλέψει με τον Ντέιβιντ Ο. Ράσελ στο I Heart Huckabee's, τον Μισέλ Γκοντρί στο Human Nature και έπαιξε στο DCEU με τους Harley Quinn / Bird's of Prey.

Ο Patrice Vermette είναι ένας Καναδός σχεδιαστής παραγωγής/καλλιτεχνικός διευθυντής γνωστός για τη μακροχρόνια συνεργασία του με τον Ντενί Βιλνέβ. Είναι περισσότερο γνωστός για τη δουλειά του στις ταινίες Dune, για τις οποίες κέρδισε το βραβείο της Ακαδημίας για τα Καλύτερα Σκηνικά στα 94α Όσκαρ και το C.R.A.Z.Y., για το οποίο κέρδισε και τα δύο βραβεία Genie για Καλύτερα Σκηνικά στα 26α Βραβεία Genie και το βραβείο Jutra για τα Καλύτερα Σκηνικά στα 8α Βραβεία Jutra. Αλλες δουλειές του περιλαμβάνουν ταινίες όπως: Arrival, Sicario, Prisoners, Dune: Part Two.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να διαβάσετε εδώ.